Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kişilik, rulo, tarifi, tatlı, şeftalili

Şeftalili Rulo Tatlı Tarifi (8 Kişilik)

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeftalili Rulo Tatlı Tarifi (8 Kişilik)








Şeftalili Rulo Tatlı (8 Kişilik)



Malzemeler
  • 1 litre süt
  • 15 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 199 gr margarin
  • 2 paket vanilya
  • 2/3 su bardağı Hindistan cevizi
  • 3 şeftali
  • 1 paket toz krem şanti
  • 15 çay bardağı soğuk süt
  • Taze nane yaprakları
Hazırlanışı
Un, süt, şeker, vanilyayı tencereye alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin Margarin ekleyip birkaç dakika daha pişirin ve ocaktan alın Mikserle 5 dakika çırpın Dikdörtgen bir kabın tabanına Hindistan cevizini serpiştirin Üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün ve buzdolabında 3-4 saat bekletin Krem şantiyi süt ile katılaşıncaya kadar çırparak tatlının üzerine yayın Şeftalilerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve krem şantinin üzerine serpiştirin 1 saat daha buzdolabında beklettikten sonra dilimler keserek rulo şeklinde sarın ve servis tabağına yerleştirin Üzerini şeftali dilimleri ve taze nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın

Afiyet olsun…

Lezzet Dergisinden alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.