![]() |
Kırmızı Şaraplı Armut Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırmızı Şaraplı Armut Tatlısı![]() ![]() ![]() Malzemeler
Kreması İçin
![]() ![]() Hazırlanışı Yarım şişe kırmızı şarabın tamamını dar ancak derin, bir tencereye dökün ![]() Kaynamaya başladıktan sonra alkolün uçması için 1 dakika kaynatın ![]() Armutları sapları üzerinde kalacak şekilde soyun, 1 dakika kaynamış şarabın içine yerleştirin ![]() Her armuta bir yemek kaşığı şeker dökün ![]() Tenceredeki şarabın içine çubuk tarçını ve zencefili ekleyin, kapağını kapattığınız tencereyi bir süre kısık ateşte armutların her tarafının renk alması için ara sıra karıştırıp soslayarak pişirin ![]() Süslemek için; Krem peyniri, pudra şekeri ve vanilyayı bir kapta iyice karıştırın ![]() Armutlar soğuduktan sonra yanına sosu ekleyerek servis yapın ![]() Afiyet Olsun |
![]() |
![]() |
|