ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Kırmızı Şaraplı Armut Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=391089)

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:12 AM

Kırmızı Şaraplı Armut Tatlısı
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

..




Malzemeler
  • Armut................. 3 Adet
  • Kırmızı Şarap.....½ Şişe
  • Toz Şeker........... 2 Yemek Kaşığı
  • Tarçın................. ½ Çubuk
  • Zencefil............... 1 Tutam

Kreması İçin
  • Vanilya.................... 1 Tatlı Kaşığı
  • Pudra Şekeri.......... 4 Yemek Kaşığı
  • Krem Peynir.......... 1 Paket

..



Hazırlanışı


Yarım şişe kırmızı şarabın tamamını dar ancak derin, bir tencereye dökün.
Kaynamaya başladıktan sonra alkolün uçması için 1 dakika kaynatın.
Armutları sapları üzerinde kalacak şekilde soyun, 1 dakika kaynamış şarabın içine yerleştirin.
Her armuta bir yemek kaşığı şeker dökün.
Tenceredeki şarabın içine çubuk tarçını ve zencefili ekleyin, kapağını kapattığınız tencereyi bir süre kısık ateşte armutların her tarafının renk alması için ara sıra karıştırıp soslayarak pişirin.

Süslemek için;
Krem peyniri, pudra şekeri ve vanilyayı bir kapta iyice karıştırın.
Armutlar soğuduktan sonra yanına sosu ekleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.