İncirli Kek Tatlısı |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İncirli Kek Tatlısıİncir Kek Tatlısı Malzemeler : Kek için; 6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış 1 su bardağı ceviz içi 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı un 3 yumurta 1 paket (1tatlı kaşığı) kabartma tozu Şerbeti için; 1,5 su bardağı su 1 yemek kaşığı nescafe Yarım su bardağı toz şeker Muhallebi için; 2 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı un 1lt süt 5 yemek kaşığı toz şeker İnmeye yakın 50gr tereyağı Piştikten sonra, 1 poşet toz krem şanti Tatlının tarifi; Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırınEn son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (İncirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor)Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapınPiştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpınKek piştikten sonra 3-4 dk havalandırın Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın Buzdolabında 2-3 saat bekletin |
|