08-04-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcanlı Tarifler
Domates Soslu Patlıcan Ruloları
Malzemeleri:
2 patlican
1 su bardagi süzme yogurt
3 yemek kasigi ince dogranmis feslegen
1 dis sarimsak
Karabiber
Tuz
Sosu için
4 domates
5 yemek kasigi zeytinyagi
1 dis sarimsak
1 çay kasigi kirmizi pul biber
1 çay kasigi toz seker
1 çay kasigi tuz
Kizartmak için
Ayçiçegi yagi
Hazirlanisi
Yaz mevsiminin en sevilen sebzesi patlican ile hazirlayacaginiz iftar sofrasi için hafif ve saglikli bir tarif
- Patlicanlari uzunlamasina yarim cm kalinliginda dograyin ve 15 dakika tuzlu suda bekletin

- Suyunu süzüp kuruladiktan sonra kizgin yagda kizartin

- Yogurdu bir kasede çirpin

- Sarimsagi rendeleyip karistirin
- Feslegen, tuz, karabiber ilave edip karisimi patlicanlarin içine sürün ve rulo seklinde sarin

- Domatesleri ve sarimsagi rendeleyin
Zeytinyagi, seker, tuz ve pul biber ekleyip orta ateste 10 dakika pisirin
- Patlicanlarin üzerine domates sosundan döküp feslegen yapraklariyla süsledikten sonra servis yapin


Izgara Köfteli Alinazik

Malzemeleri:
8 patlican
50 gr tereyagi
300 gr kiyma
1 sogan
Yarim çay bardagi
ince kiyilmis maydanoz
Karabiber
Kimyon
Tuz
Üzeri için
1 5 su bardagi sarimsakli yogurt
50 gr tereyagi
1 domates
1 yemek kasigi biber salçasi
Tuz
Hazirlanisi:
- Patlicanlari firin izgarasinda közleyip kabuklarini soyun
Tavada tereyagini eritip patlicanlari 5 dakika pisirin
- Domatesi rendeleyin
Tereyagini tavada eritip salçayi 3 dakika kavurun
- Domates ve tuz ekleyip kisik ateste 8 dakika kadar pisirin

- Sogani rendeleyip kiyma ile karistirin
Kimyon, karabiber, maydanoz, tuz ekleyip yogurun Küçük oval seklinde köfteler hazirlayarak çöp sislere dizin Firin izgarasinda pisirin
- Servis tabagina patlicanlari paylastirin
Üzerine yogurt yayin
- Izgara köfteleri ve izgarada pismis domatesleri dizip, sos dökerek sicak servis yapin


Kişnişli Patlıcan

Malzemeleri:
4 patlican
4 yemek kasigi süzme yogurt
3 yemek kasigi zeytinyagi
2 yemek kasigi ince dogranmis kisnis
2 yemek kasigi limon suyu
1 dis sarimsak
Tuz
Kirmizi pul biber
Hazirlanisi:
- Patlicanlari firin izgarasinda közleyin
Kabuklarini soyup bir kaseye aktarin
- Üzerine limon suyu ekleyip soguyana kadar bekletin
Yogurt, kisnis, zeytinyagi, tuz ve rendelenmis sarimsagi bir kasede karistirin
- Patlicanlari ilave edip iyice karistirdiktan sonra üzerine pul biber serpistirerek servis yapin


Mozarella Peynirli Patlıcanlar

Malzemeleri:
4 yemek kasigi zeytinyagi
2 patlican
2 domates
150 gr mozarella peyniri
12 feslegen yapragi
Tuz
Karabiber
Hazirlanisi:
- Firini 180 dereceye ayarlayin
- Patlicanlari yikayip uzunlamasina ortadan ikiye kesin
- Iç taraflarina firça ile zeytinyagi sürün
Tuz serpistirin ve yaklasik 25 dakika firinda pisirin Domatesleri ve peyniri ince dilimleyin Patlicanlarin üzerine önce domatesleri sonra peynirleri dizip firinda 5 dakika daha pisirin
- Firindan çikardiktan sonra feslegen yapraklarini yerlestirip karabiber serpistirerek sicak servis yapin


Patlıcan Kayığı
Malzemeleri:
2 bostan patlican
300 gr kusbasi et
1 sogan
1 tatli kasigi domates salçasi
4 yemek kasigi zeytinyagi
2 domates
2 sivri biber
Tuz
Karabiber
150 gr rendelenmis kasar peyniri
1 kirmizibiber
Kizartmak için:
Ayçiçegi yagi
Hazirlanisi:
- Patlicanlari uzunlamasina ortadan ikiye kesin
- Kenarlardan 1 cm birakarak içini çikartin
- Patlicanlari tuzlu suda 20 dakika bekletin
- Suyunu süzdükten sonra kizgin yagda kizartin
Sogani yemeklik dograyip zeytinyaginda pembelesinceye kadar kavurun
- Salçayi ilave edip 1 dakika kavurun
Domatesleri küp, biberleri ince dograyip ekleyin
- Etleri ilave edin ve kisik ateste yumusayincaya kadar pisirin
Tuz ve karabiberle tatlandirin
- Etli karisimi patlicanlarin içine doldurun
Üzerine rendelenmis kasar peynirini serpistirin
- Kirmizi biberi dograyip peynirlerin üzerine dizin ve 180 dereceye ayarlanmis firinda üzeri kizarincaya kadar pisirin
- Sicak servis yapin

|
|
|