ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Patlıcanlı Tarifler (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=390982)

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:08 AM

Patlıcanlı Tarifler
 
Domates Soslu Patlıcan Ruloları


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeleri:


2 patlican
1 su bardagi süzme yogurt
3 yemek kasigi ince dogranmis feslegen
1 dis sarimsak
Karabiber
Tuz


Sosu için

4 domates
5 yemek kasigi zeytinyagi
1 dis sarimsak
1 çay kasigi kirmizi pul biber
1 çay kasigi toz seker
1 çay kasigi tuz


Kizartmak için

Ayçiçegi yagi

Hazirlanisi

Yaz mevsiminin en sevilen sebzesi patlican ile hazirlayacaginiz iftar sofrasi için hafif ve saglikli bir tarif.
  • Patlicanlari uzunlamasina yarim cm kalinliginda dograyin ve 15 dakika tuzlu suda bekletin.
  • Suyunu süzüp kuruladiktan sonra kizgin yagda kizartin.
  • Yogurdu bir kasede çirpin.
  • Sarimsagi rendeleyip karistirin.
  • Feslegen, tuz, karabiber ilave edip karisimi patlicanlarin içine sürün ve rulo seklinde sarin.
  • Domatesleri ve sarimsagi rendeleyin. Zeytinyagi, seker, tuz ve pul biber ekleyip orta ateste 10 dakika pisirin.
  • Patlicanlarin üzerine domates sosundan döküp feslegen yapraklariyla süsledikten sonra servis yapin.
.

Izgara Köfteli Alinazik

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeleri:


8 patlican
50 gr tereyagi
300 gr kiyma
1 sogan
Yarim çay bardagi
ince kiyilmis maydanoz
Karabiber
Kimyon
Tuz


Üzeri için

1.5 su bardagi sarimsakli yogurt
50 gr tereyagi
1 domates
1 yemek kasigi biber salçasi
Tuz



Hazirlanisi:
  • Patlicanlari firin izgarasinda közleyip kabuklarini soyun. Tavada tereyagini eritip patlicanlari 5 dakika pisirin.
  • Domatesi rendeleyin. Tereyagini tavada eritip salçayi 3 dakika kavurun
  • Domates ve tuz ekleyip kisik ateste 8 dakika kadar pisirin.
  • Sogani rendeleyip kiyma ile karistirin.Kimyon, karabiber, maydanoz, tuz ekleyip yogurun. Küçük oval seklinde köfteler hazirlayarak çöp sislere dizin.Firin izgarasinda pisirin.
  • Servis tabagina patlicanlari paylastirin. Üzerine yogurt yayin.
  • Izgara köfteleri ve izgarada pismis domatesleri dizip, sos dökerek sicak servis yapin.
.


Kişnişli Patlıcan

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeleri:

4 patlican
4 yemek kasigi süzme yogurt
3 yemek kasigi zeytinyagi
2 yemek kasigi ince dogranmis kisnis
2 yemek kasigi limon suyu
1 dis sarimsak
Tuz
Kirmizi pul biber



Hazirlanisi:
  • Patlicanlari firin izgarasinda közleyin. Kabuklarini soyup bir kaseye aktarin.
  • Üzerine limon suyu ekleyip soguyana kadar bekletin.Yogurt, kisnis, zeytinyagi, tuz ve rendelenmis sarimsagi bir kasede karistirin.
  • Patlicanlari ilave edip iyice karistirdiktan sonra üzerine pul biber serpistirerek servis yapin.
.


Mozarella Peynirli Patlıcanlar

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeleri:

4 yemek kasigi zeytinyagi
2 patlican
2 domates
150 gr mozarella peyniri
12 feslegen yapragi
Tuz
Karabiber



Hazirlanisi:
  • Firini 180 dereceye ayarlayin.
  • Patlicanlari yikayip uzunlamasina ortadan ikiye kesin.
  • Iç taraflarina firça ile zeytinyagi sürün. Tuz serpistirin ve yaklasik 25 dakika firinda pisirin.Domatesleri ve peyniri ince dilimleyin. Patlicanlarin üzerine önce domatesleri sonra peynirleri dizip firinda 5 dakika daha pisirin.
  • Firindan çikardiktan sonra feslegen yapraklarini yerlestirip karabiber serpistirerek sicak servis yapin.
.


Patlıcan Kayığı


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeleri:

2 bostan patlican
300 gr kusbasi et
1 sogan
1 tatli kasigi domates salçasi
4 yemek kasigi zeytinyagi
2 domates
2 sivri biber
Tuz
Karabiber
150 gr rendelenmis kasar peyniri
1 kirmizibiber


Kizartmak için:

Ayçiçegi yagi



Hazirlanisi:

  • Patlicanlari uzunlamasina ortadan ikiye kesin.
  • Kenarlardan 1 cm birakarak içini çikartin.
  • Patlicanlari tuzlu suda 20 dakika bekletin.
  • Suyunu süzdükten sonra kizgin yagda kizartin.Sogani yemeklik dograyip zeytinyaginda pembelesinceye kadar kavurun.
  • Salçayi ilave edip 1 dakika kavurun. Domatesleri küp, biberleri ince dograyip ekleyin.
  • Etleri ilave edin ve kisik ateste yumusayincaya kadar pisirin. Tuz ve karabiberle tatlandirin.
  • Etli karisimi patlicanlarin içine doldurun. Üzerine rendelenmis kasar peynirini serpistirin.
  • Kirmizi biberi dograyip peynirlerin üzerine dizin ve 180 dereceye ayarlanmis firinda üzeri kizarincaya kadar pisirin.
  • Sicak servis yapin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.