Prof. Dr. Sinsi |
08-04-2012 03:08 AM |
Patlıcanlı Tarifler
Domates Soslu Patlıcan Ruloları
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeleri:
2 patlican
1 su bardagi süzme yogurt
3 yemek kasigi ince dogranmis feslegen
1 dis sarimsak
Karabiber
Tuz
Sosu için
4 domates
5 yemek kasigi zeytinyagi
1 dis sarimsak
1 çay kasigi kirmizi pul biber
1 çay kasigi toz seker
1 çay kasigi tuz
Kizartmak için
Ayçiçegi yagi
Hazirlanisi
Yaz mevsiminin en sevilen sebzesi patlican ile hazirlayacaginiz iftar sofrasi için hafif ve saglikli bir tarif.
- Patlicanlari uzunlamasina yarim cm kalinliginda dograyin ve 15 dakika tuzlu suda bekletin.
- Suyunu süzüp kuruladiktan sonra kizgin yagda kizartin.
- Yogurdu bir kasede çirpin.
- Sarimsagi rendeleyip karistirin.
- Feslegen, tuz, karabiber ilave edip karisimi patlicanlarin içine sürün ve rulo seklinde sarin.
- Domatesleri ve sarimsagi rendeleyin. Zeytinyagi, seker, tuz ve pul biber ekleyip orta ateste 10 dakika pisirin.
- Patlicanlarin üzerine domates sosundan döküp feslegen yapraklariyla süsledikten sonra servis yapin.
.
Izgara Köfteli Alinazik
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeleri:
8 patlican
50 gr tereyagi
300 gr kiyma
1 sogan
Yarim çay bardagi
ince kiyilmis maydanoz
Karabiber
Kimyon
Tuz
Üzeri için
1.5 su bardagi sarimsakli yogurt
50 gr tereyagi
1 domates
1 yemek kasigi biber salçasi
Tuz
Hazirlanisi:
- Patlicanlari firin izgarasinda közleyip kabuklarini soyun. Tavada tereyagini eritip patlicanlari 5 dakika pisirin.
- Domatesi rendeleyin. Tereyagini tavada eritip salçayi 3 dakika kavurun
- Domates ve tuz ekleyip kisik ateste 8 dakika kadar pisirin.
- Sogani rendeleyip kiyma ile karistirin.Kimyon, karabiber, maydanoz, tuz ekleyip yogurun. Küçük oval seklinde köfteler hazirlayarak çöp sislere dizin.Firin izgarasinda pisirin.
- Servis tabagina patlicanlari paylastirin. Üzerine yogurt yayin.
- Izgara köfteleri ve izgarada pismis domatesleri dizip, sos dökerek sicak servis yapin.
.
Kişnişli Patlıcan
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeleri:
4 patlican
4 yemek kasigi süzme yogurt
3 yemek kasigi zeytinyagi
2 yemek kasigi ince dogranmis kisnis
2 yemek kasigi limon suyu
1 dis sarimsak
Tuz
Kirmizi pul biber
Hazirlanisi:
- Patlicanlari firin izgarasinda közleyin. Kabuklarini soyup bir kaseye aktarin.
- Üzerine limon suyu ekleyip soguyana kadar bekletin.Yogurt, kisnis, zeytinyagi, tuz ve rendelenmis sarimsagi bir kasede karistirin.
- Patlicanlari ilave edip iyice karistirdiktan sonra üzerine pul biber serpistirerek servis yapin.
.
Mozarella Peynirli Patlıcanlar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeleri:
4 yemek kasigi zeytinyagi
2 patlican
2 domates
150 gr mozarella peyniri
12 feslegen yapragi
Tuz
Karabiber
Hazirlanisi:
- Firini 180 dereceye ayarlayin.
- Patlicanlari yikayip uzunlamasina ortadan ikiye kesin.
- Iç taraflarina firça ile zeytinyagi sürün. Tuz serpistirin ve yaklasik 25 dakika firinda pisirin.Domatesleri ve peyniri ince dilimleyin. Patlicanlarin üzerine önce domatesleri sonra peynirleri dizip firinda 5 dakika daha pisirin.
- Firindan çikardiktan sonra feslegen yapraklarini yerlestirip karabiber serpistirerek sicak servis yapin.
.
Patlıcan Kayığ ı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeleri:
2 bostan patlican
300 gr kusbasi et
1 sogan
1 tatli kasigi domates salçasi
4 yemek kasigi zeytinyagi
2 domates
2 sivri biber
Tuz
Karabiber
150 gr rendelenmis kasar peyniri
1 kirmizibiber
Kizartmak için:
Ayçiçegi yagi
Hazirlanisi:
- Patlicanlari uzunlamasina ortadan ikiye kesin.
- Kenarlardan 1 cm birakarak içini çikartin.
- Patlicanlari tuzlu suda 20 dakika bekletin.
- Suyunu süzdükten sonra kizgin yagda kizartin.Sogani yemeklik dograyip zeytinyaginda pembelesinceye kadar kavurun.
- Salçayi ilave edip 1 dakika kavurun. Domatesleri küp, biberleri ince dograyip ekleyin.
- Etleri ilave edin ve kisik ateste yumusayincaya kadar pisirin. Tuz ve karabiberle tatlandirin.
- Etli karisimi patlicanlarin içine doldurun. Üzerine rendelenmis kasar peynirini serpistirin.
- Kirmizi biberi dograyip peynirlerin üzerine dizin ve 180 dereceye ayarlanmis firinda üzeri kizarincaya kadar pisirin.
|