![]() |
Zeytinyağlı Taze Bamya Yemeği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Taze Bamya YemeğiEtsiz Taze Bamya Yemeği ![]() Malzemeler
Ön Hazırlık Soğan soyulacak, yemeklik doğranacak ![]() ![]() Bamyalar buradan tarifine uygun olarak temizlenecek ![]() 3 Su bardağı kaynar su hazır edilecek ![]() Bamya yemeği malzemeleri ![]() Bamyalar temizlenmiş ![]() Soğan kavrulmuş ![]() Domatesler ilave edilmiş, kavrulmuş ![]() Üzerine bamyalar, su, tuz ve limon suyu ilave edilmiş ![]() Bamya yemeği servise hazır ![]() Maharetini Göster Tabanı kalın çelik bir tencereye 6 Yemek kaşığı zeytinyağı katılacak, ısıtılacak ![]() Üzerine soğanlar katılacak, kavrulacak ![]() Üzerine domatesler ilave edilecek diriliği gidinceye kadar kavrulacak ![]() Üzerine bamya, 3 Su bardağı kaynar su, tuz ve limon suyu katılacak, karıştırılacak ![]() Yemeğin tuz'u karar hale getirilecek ![]() Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak ![]() Ocak ısısı, en düşük ısı konumuna getirilecek ![]() Saat'a bakılacak bir yere not edilecek ![]() Tam, 45 Dakika süre sonunda bamya yemeğiniz servise hazır ![]() Sonrası malum ![]() Afiyet Olsun |
![]() |
![]() |
![]() |
Zeytinyağlı Taze Bamya Yemeği |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Taze Bamya YemeğiTaze Bamya Nasıl Temizlenir? ![]() Malzemeler: 500 gr ![]() Ön Söz: Taze bamya pişirilmezden önce ayıklanır ve sert yapılı baş kısımları külah şeklinde kesilerek temizlenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Taze Bamyalar Canım bamyaların baş kısımlarından külah çıkarılıyor ![]() Uğraşı sonucu çıkartılan külahlar ![]() Maharetini Göster: Ayıklanmış bamyalar tek tek ele alınır ve gövde kısmı sol el yardımıyle tutulur ![]() ![]() ![]() ![]() alıntıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|