Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bamya, taze, yemeği, zeytinyağlı

Zeytinyağlı Taze Bamya Yemeği

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Taze Bamya Yemeği



Etsiz Taze Bamya Yemeği





Malzemeler
  • Taze Bamya 500 gr
    Zeytinyağı 6 Yemek Kaşığı
    Soğan 1 Adet
    Domates 2 Adet
    Kaynar Su 3 Su Bardağı
    Limon Suyu 1/2
    Tuz 1 Tatlı Kaşığı




Ön Hazırlık

Soğan soyulacak, yemeklik doğranacak Domatesler soyulacak kuşbaşı doğranacak
Bamyalar buradan tarifine uygun olarak temizlenecek
3 Su bardağı kaynar su hazır edilecek



Bamya yemeği malzemeleri




Bamyalar temizlenmiş





Soğan kavrulmuş





Domatesler ilave edilmiş, kavrulmuş






Üzerine bamyalar, su, tuz ve limon suyu ilave edilmiş






Bamya yemeği servise hazır








Maharetini Göster


Tabanı kalın çelik bir tencereye 6 Yemek kaşığı zeytinyağı katılacak, ısıtılacak
Üzerine soğanlar katılacak, kavrulacak
Üzerine domatesler ilave edilecek diriliği gidinceye kadar kavrulacak
Üzerine bamya, 3 Su bardağı kaynar su, tuz ve limon suyu katılacak, karıştırılacak
Yemeğin tuz'u karar hale getirilecek
Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak
Ocak ısısı, en düşük ısı konumuna getirilecek
Saat'a bakılacak bir yere not edilecek
Tam, 45 Dakika süre sonunda bamya yemeğiniz servise hazır
Sonrası malum


Afiyet Olsun



Alıntı Yaparak Cevapla

Zeytinyağlı Taze Bamya Yemeği

Eski 08-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Taze Bamya Yemeği



Taze Bamya Nasıl Temizlenir?




Malzemeler:
500 gr Taze Bamya

Ön Söz:
Taze bamya pişirilmezden önce ayıklanır ve sert yapılı baş kısımları külah şeklinde kesilerek temizlenir Bu temizleme işlemi zaman aldığı için yorucudur Kimi ev hanımları, bamyaların baş kısımlarını kolaylık olsun diye düz keserler Baş kısmı düz kesilen bamyalar pişirilirken salya bırakırlar Ayrıca, düz kesilmiş bamyalar yemeğin görselliği bakımından hoş görüntü oluşturmaz


Taze Bamyalar



Canım bamyaların baş kısımlarından külah çıkarılıyor



Uğraşı sonucu çıkartılan külahlar




Maharetini Göster:
Ayıklanmış bamyalar tek tek ele alınır ve gövde kısmı sol el yardımıyle tutulur Sağ elde tutulan keskin bir bıçak yardımı ile bamyaların baş kısımları soldan sağ doğru yani;saatin akrep ve yelkovanının dönüş istikamatinin tersi yönde hareketle kesilerek külah olarak çıkartılır Bu şekilde temizlenmiş bamyalar bir güzel yıkanıp süzüldükten sonra pişirilmeye hazırdır Sonrası malum


alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.