![]() |
Dondurulmuş Gıda Sağlıktır.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dondurulmuş Gıda Sağlıktır..![]() • Dondurarak saklama, gıdaların en iyi korunma yöntemidir ![]() • Bu yöntemle gıdanın doğal lezzet, renk ve besin değerinin korunması sağlanır ![]() • Tarladan toplandıktan sonra hemen dondurulur ![]() • En ideal ve gelişmiş dondurma işlemi, IQF(Individually Quick Freezing- Bireysel Hızlı Dondurma) teknolojisi ile -40 derecede yapılır ![]() • IQF işlemi, meyve ve sebzelerin tek tek, doğal yapılarına zarar vermeden, besin değerleri ve tazelikleri en iyi şekilde korunarak, kısa sürede dondurulmasını sağlar ![]() • Koruyucu ve katkı maddesi içermez ![]() • Tarladan toplandıktan hemen sonra dondurulduğu için, çocuklara verilebilecek kadar katkısız ve tazedir ![]() • GDO’lu (genetiği değiştirilmiş) tohum kullanılmaz ![]() • Vitamin ve mineral değerleri dalından kopartıldığı andaki besin değerine çok yakındır ![]() • Hormonsuz olarak mevsiminde yetiştirilen sebze ve meyveler en doğru zamanda hasat edilir ![]() • Tat testlerinden geçirilen dondurulmuş ürünler her porsiyonda aynı lezzet ve kaliteyi taşır ![]() • Mevsiminde dondurulan sebze ve meyveler her zaman tazedir ![]() • Dondurulmuş gıda satın aldığında sap, kabuk ve çekirdek gibi kısımlara bedel ödemezsiniz ![]() • Kullanıma hazır olması nedeniyle, kullanımı çok kolay ve pratiktir ![]() • Saklama koşulları doğru uygulanırsa tazeliğini çok uzun süre korur ![]() Dondurulmuş sebzeler; • Buzluktan çıkar çıkmaz, doğrudan tencereye konularak, vitamin değerlerinde kayıp olmaması için çok kısa sürede pişirilebilir ![]() • Buharda pişirildiğinde vitamin değerlerinde minimum kayıp olur ![]() • Mısır, ıspanak, kereviz, havuç, soğan pişirilmeden tüketilebilir ![]() • Pişirilmeden önce çözdürülmesine gerek yoktur ![]() • Patatesler, kızartma yerine fırında da pişirilebilir ![]() Evim, Ağustos 2010 |
![]() |
![]() |
|