![]() |
Dondurulmuş Gıda Sağlıktır..
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
• Dondurarak saklama, gıdaların en iyi korunma yöntemidir. • Bu yöntemle gıdanın doğal lezzet, renk ve besin değerinin korunması sağlanır. • Tarladan toplandıktan sonra hemen dondurulur. • En ideal ve gelişmiş dondurma işlemi, IQF(Individually Quick Freezing- Bireysel Hızlı Dondurma) teknolojisi ile -40 derecede yapılır. • IQF işlemi, meyve ve sebzelerin tek tek, doğal yapılarına zarar vermeden, besin değerleri ve tazelikleri en iyi şekilde korunarak, kısa sürede dondurulmasını sağlar. • Koruyucu ve katkı maddesi içermez. • Tarladan toplandıktan hemen sonra dondurulduğu için, çocuklara verilebilecek kadar katkısız ve tazedir. • GDO’lu (genetiği değiştirilmiş) tohum kullanılmaz. • Vitamin ve mineral değerleri dalından kopartıldığı andaki besin değerine çok yakındır. • Hormonsuz olarak mevsiminde yetiştirilen sebze ve meyveler en doğru zamanda hasat edilir. • Tat testlerinden geçirilen dondurulmuş ürünler her porsiyonda aynı lezzet ve kaliteyi taşır. • Mevsiminde dondurulan sebze ve meyveler her zaman tazedir. • Dondurulmuş gıda satın aldığında sap, kabuk ve çekirdek gibi kısımlara bedel ödemezsiniz. • Kullanıma hazır olması nedeniyle, kullanımı çok kolay ve pratiktir. • Saklama koşulları doğru uygulanırsa tazeliğini çok uzun süre korur. Dondurulmuş sebzeler; • Buzluktan çıkar çıkmaz, doğrudan tencereye konularak, vitamin değerlerinde kayıp olmaması için çok kısa sürede pişirilebilir. • Buharda pişirildiğinde vitamin değerlerinde minimum kayıp olur. • Mısır, ıspanak, kereviz, havuç, soğan pişirilmeden tüketilebilir. • Pişirilmeden önce çözdürülmesine gerek yoktur. • Patatesler, kızartma yerine fırında da pişirilebilir. Evim, Ağustos 2010 |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.