Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buğday, çimlendirildiği, faydaları, filizi

Buğday Filizi L Faydaları Ve Nasıl Çimlendirildiği

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buğday Filizi L Faydaları Ve Nasıl Çimlendirildiği





Buğday filizi ve çimi, kanı temizliyor






Buğday Filizi ve Faydaları

Filizleşmiş buğday tohumunun yeşil yaprakları, bol klorofil maddesi ile birlikte çok sayıda vitamin, mineral ve besin maddesi içeren çok iyi temizleyici, arındırıcı bir bitkidir Buğday çimi bedenimizi sever, bu nedenle buğday çimi için “doğanın büyük doktoru” denilebilir

***


-Buğday filizi enerji verir Besleyicidir
-Yaşam sürekliliğinin devamı için vitamin ve mineraller içerir
-Yaklaşık 30 enzim içerinde % 70’i ham klorofildir
-Kan hücrelerini yapılandırır
-Vücudu temizler, toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur
-Kilo kontrolüne yardımcı olur Besin değeri oldukça yüksektir
-Bu nedenle aşırı yemek yemeğe engel olarak kilo kontrolüne yardımcı olur
-100 gramında;-Kemik gelişimini sağlayan 250 mg Flour,1100 mg fosfor,450 mg magnezyum,300 mg kükürt,400 mg potasyum,6 mg çinko,8 mg demir,1 mg bakır,10 mg kobalt,10 mg mangan ve yeter miktarda silisyum gibi mineraller bulunur

-Çok miktarda B1,B2,B3,B6,12 vitaminleri ile A vitamini ve az miktarda C vitamini bulunur


Buğday nasıl filizlendirilir?

Öncelikle doğal, ilaçlanmamış buğday alın Zirai buğdaylar zararlılara karşı ilaçlanmış olabileceği için dikkatli olun Aşurelik buğday çimlenmez, filizlenmez

Bir avuç buğdayı oda sıcaklığındaki içme suyu ile ıslatıp bir gece bekletin Ertesi sabah şişen buğdayların suyunu süzüp genişçe bir tepsiye üst üste gelmeyecek şekilde yayın Üzerini nemli bir bezle örtüp evin en sıcak ve karanlık yerine bırakın Bez ve buğdaylar kurudukça nemlendirin
Buğdaylar 3-4 gün sonra filizlenmeye başlar Filizleri 2 cm uzayınca dolaba alıp, her gün 1-2 kaşık salatalara katabilir, yoğurtla veya zeytinyağı, limon, nar ekşisi gibi karışımlarla tüketebilirsiniz

Çok dayanıklı olmadığı için azar azar çimlendirme yapılmalı


Buğday çimi üretmek için de, yine bir gece suda beklemiş buğday tanelerini yayvan bir saksıya veya varsa bahçeye ekip üzerini toprakla örtün Çimler 10-15 cm uzayınca 1 cm yukarıdan makasla kesin Kestikçe uzayan çimlerden her gün salatanıza katın Çok ektiyseniz mutfak robotundan geçirip suyunu çıkararak kullanın Marketlerde satılan hazır çimler, büyümesini hızlandırmak için katkı maddesi katılabildiği için çok güvenli olmaz

Buğday çimi ve suyunun faydaları burada


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.