![]() |
Buğday Filizi L Faydaları Ve Nasıl Çimlendirildiği
Buğday filizi ve çimi, kanı temizliyor http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Buğday Filizi ve Faydaları Filizleşmiş buğday tohumunun yeşil yaprakları, bol klorofil maddesi ile birlikte çok sayıda vitamin, mineral ve besin maddesi içeren çok iyi temizleyici, arındırıcı bir bitkidir. Buğday çimi bedenimizi sever, bu nedenle buğday çimi için “doğanın büyük doktoru” denilebilir. *** -Buğday filizi enerji verir. Besleyicidir. -Yaşam sürekliliğinin devamı için vitamin ve mineraller içerir. -Yaklaşık 30 enzim içerinde % 70’i ham klorofildir. -Kan hücrelerini yapılandırır. -Vücudu temizler, toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. -Kilo kontrolüne yardımcı olur. Besin değeri oldukça yüksektir. -Bu nedenle aşırı yemek yemeğe engel olarak kilo kontrolüne yardımcı olur. -100 gramında;-Kemik gelişimini sağlayan 250 mg Flour,1100 mg fosfor,450 mg magnezyum,300 mg kükürt,400 mg potasyum,6 mg çinko,8 mg demir,1 mg bakır,10 mg kobalt,10 mg mangan ve yeter miktarda silisyum gibi mineraller bulunur. -Çok miktarda B1,B2,B3,B6,12 vitaminleri ile A vitamini ve az miktarda C vitamini bulunur. Buğday nasıl filizlendirilir? Öncelikle doğal, ilaçlanmamış buğday alın. Zirai buğdaylar zararlılara karşı ilaçlanmış olabileceği için dikkatli olun. Aşurelik buğday çimlenmez, filizlenmez. Bir avuç buğdayı oda sıcaklığındaki içme suyu ile ıslatıp bir gece bekletin. Ertesi sabah şişen buğdayların suyunu süzüp genişçe bir tepsiye üst üste gelmeyecek şekilde yayın. Üzerini nemli bir bezle örtüp evin en sıcak ve karanlık yerine bırakın. Bez ve buğdaylar kurudukça nemlendirin. Buğdaylar 3-4 gün sonra filizlenmeye başlar. Filizleri 2 cm uzayınca dolaba alıp, her gün 1-2 kaşık salatalara katabilir, yoğurtla veya zeytinyağı, limon, nar ekşisi gibi karışımlarla tüketebilirsiniz. Çok dayanıklı olmadığı için azar azar çimlendirme yapılmalı. Buğday çimi üretmek için de, yine bir gece suda beklemiş buğday tanelerini yayvan bir saksıya veya varsa bahçeye ekip üzerini toprakla örtün. Çimler 10-15 cm uzayınca 1 cm yukarıdan makasla kesin. Kestikçe uzayan çimlerden her gün salatanıza katın. Çok ektiyseniz mutfak robotundan geçirip suyunu çıkararak kullanın. Marketlerde satılan hazır çimler, büyümesini hızlandırmak için katkı maddesi katılabildiği için çok güvenli olmaz. Buğday çimi ve suyunun faydaları burada |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.