|
|
Konu Araçları |
deposunu, doldururuz, esimizin, nasil, sevgi |
Esimizin Sevgi Deposunu Nasil Doldururuz? |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Esimizin Sevgi Deposunu Nasil Doldururuz?Esimizin Sevgi Deposunu Nasil Doldururuz? (Baylar bu tavsiyeler size Esiniz kuru ekmekle yasayamaz, zaman zaman da yağ sürmek gerekir) * Eve geldiginizde ona selam verip, dokunun * Ona günü hakkinda, ne yaptigiyla ilgilendiginizi gösteren belirli sorular sorun * Kendinizi, dinlemeye ve soru sormaya alistirin * Onun sorunlarini çözmeye çalismak yerine anlayis gösterin * Esinize yirmi dakika sürekli yogun ilgi ve dikkat gösterin(Bu süre içerisinde gazete okumayin, televizyon seyretmeyin) * Özel günlerin disinda da ara sira çiçek götürün * Genelde yemek yapmak onun göreviyse ya da sira ona gelmis, ama yorgun ve mesgul görünüyorsa, yemegi kendiniz hazirlamayi teklif edin * Görünüsüne iltifat edin * Bir seye cani sıkıldığında onu dinleyin ve hak verin * Yorgun oldugunda yardim etmeyi önerin * Yolculuklarda iki ayagini bir pabuca sokmamak için fazladan zaman ayirin * Geç kalacaginiz zaman arayip haber verin (Her ne kadar Faruk Bey – benim degerli müdür arkadasim- “ Ben öyle seyler yapamam” dese de) * Yardim edip edemeyeceginizi sordugunda, onu buna pisman etmeden evet ya da hayir deyin * Eger genelde bulasigi o yikiyorsa ara sira , yorgun oldugu günlerde siz yikamayi önerin ( Ya da biraz paraya kiyip bulasik makinesi alin) * Disari çikarken , herhangi bir seyin lazim olup olmadigini sorun; ama sakin benim yaptigim gibi almayi unutmayin * Isten arayip hal hatir sorun, heyecan verici bir olayi paylasin ya da ona , onu sevdiginizi ifade edin * Çöp kovasi doldugunda fak edip dökmeyi önerin (Siz de hep öneriyorsunuz Ne kadar uyaniksiniz Kardesim, alin o çöp kovasini götürüp dökün) * Onunla çikmadan önce kendi arabanizi temizleyip yikayin * Duygularini paylasirken sabir gösterin, saatinize bakmayin * Kalabalikta sevginizi gösterin * Sizinle televizyon seyrederken kanallari degistirip durmayin * Ona sevdigi seyleri ikram edin (Bunun için önce neyi sevdigini ögrenin; ama bunu sakin çaktirmayin) * Tiyatro , konser, sinema ya da sevdigi baska bir sanat türü ya da sosyal faaliyet için teklifte bulunun * Her ikinizin de resmi giyinebileceginiz firsatlar olusturun * Geciktiginde ya da üstünü degistirirken anlayisli olun * Kalabalikta baskalarindan çok ona ilgi gösterin * Esinize çocuklarinizdan daha fazla önem verin ( Ya da öyle oldugunu sanmasini saglayin) * Özel günlerde resimlerini çekin * Küçük, romantik kaçamaklar yapin * Tatillerde eger yalniz(bas basa) kalabiliyorsaniz, bol bol beraber gezip dolasin ve sohbet edin * Bayramlarda, özel günlerde not yazin ve esinizle duygu yogunlugu yasayin * Kendini nasil hissettigini fark edip bunu belirtin; “ Bu gün çok mutlu görünüyorsun” ya da “ Yorgun görünüyorsun” gibi Sonra , “ Günün nasil geçti?” gibi sorular sorun * Esinizi bir yere götürürken, yolu bulma sorumlulugunu ona birakmamak için gideceginiz yolu iyice inceleyin * Esinizi özel gezi ve ziyaret yerlerine götürüp farkliliklar yasayin * Bir ask mektubu ya da siiriyle onu sasirtin( Dikkat!!! Mutlaka esinize yazilmis olmali Aman yanlislik yapmayin) * Esinize iliskinizin basinda davrandiginiz gibi davranin * Evde bir seyler onarmayi önerin” Biraz zamanim var, neler onarilacak?” diye sorun Yapabileceginizden fazlasini üstlenmeyin * Ona arabanin kapilarini açin (Bir erkek esine arabanin kapisini açiyorsa iki nedeni vardir; ya esi ya da arabasi yenidir) * Marketten alinanlari tasiyin * Agir kutulari tasiyin * Yolculuklarda bagajlarla ilgilenin ve arabaya siz yerlestirin * Yemek pisirdiginde iltifat edin * Onu dinlerken gözlerine bakin * Esinizle konusurken ara sira ona dokunun * Gün içinde neler yaptigiyla, okudugu kitaplarla ve görüstügü insanlarla ilgilenin * Onu dinlerken ilgilendiginizi belli eden sesler çikarin * Kendini nasil hissettigini sorun * Hastayken hatirini sorun * Yorgunsa çay yapin * Sizin için bir seyler yaptiginda tesekkür edin * Ayrilirken onu öpün ve hosça kal deyin * Yaptigi esprilere gülün(Zor da olsa mutlaka gülün) * Bas basa kalmak için firsat olusturun * Özel anlarda ya da size içini dökerken telefona cevap vermeyin * Kisa da olsa birlikte çikin ve gezin * Bir piknik düzenleyin * Onu çocuklar olmadan yürüyüse çikarin * Uzaktayken onu özlediginizi söyleyin * Eve gelirken ararda sirada sevdigi pasta ya da tatliyi çiçekle beraber getirin * Sizin için bir seyler yaptiginda tesekkür edin *Zaman zaman bir gül alın eğer gül alamıyorsanız GÜL ü verin yeter BENİM UNUTTUGUM VARSA BUYRUN SİZ EKLEYİN alıntı |
|