![]() |
Esimizin Sevgi Deposunu Nasil Doldururuz?
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Esimizin Sevgi Deposunu Nasil Doldururuz? (Baylar bu tavsiyeler size... Esiniz kuru ekmekle yasayamaz, zaman zaman da yağ sürmek gerekir.) * Eve geldiginizde ona selam verip, dokunun. * Ona günü hakkinda, ne yaptigiyla ilgilendiginizi gösteren belirli sorular sorun. * Kendinizi, dinlemeye ve soru sormaya alistirin. * Onun sorunlarini çözmeye çalismak yerine anlayis gösterin. * Esinize yirmi dakika sürekli yogun ilgi ve dikkat gösterin.(Bu süre içerisinde gazete okumayin, televizyon seyretmeyin.) * Özel günlerin disinda da ara sira çiçek götürün. * Genelde yemek yapmak onun göreviyse ya da sira ona gelmis, ama yorgun ve mesgul görünüyorsa, yemegi kendiniz hazirlamayi teklif edin. * Görünüsüne iltifat edin. * Bir seye cani sıkıldığında onu dinleyin ve hak verin. * Yorgun oldugunda yardim etmeyi önerin. * Yolculuklarda iki ayagini bir pabuca sokmamak için fazladan zaman ayirin. * Geç kalacaginiz zaman arayip haber verin. (Her ne kadar Faruk Bey – benim degerli müdür arkadasim- “ Ben öyle seyler yapamam” dese de...) * Yardim edip edemeyeceginizi sordugunda, onu buna pisman etmeden evet ya da hayir deyin. * Eger genelde bulasigi o yikiyorsa ara sira , yorgun oldugu günlerde siz yikamayi önerin. ( Ya da biraz paraya kiyip bulasik makinesi alin.) * Disari çikarken , herhangi bir seyin lazim olup olmadigini sorun; ama sakin benim yaptigim gibi almayi unutmayin. * Isten arayip hal hatir sorun, heyecan verici bir olayi paylasin ya da ona , onu sevdiginizi ifade edin. * Çöp kovasi doldugunda fak edip dökmeyi önerin. (Siz de hep öneriyorsunuz. Ne kadar uyaniksiniz. Kardesim, alin o çöp kovasini götürüp dökün.) * Onunla çikmadan önce kendi arabanizi temizleyip yikayin. * Duygularini paylasirken sabir gösterin, saatinize bakmayin. * Kalabalikta sevginizi gösterin. * Sizinle televizyon seyrederken kanallari degistirip durmayin. * Ona sevdigi seyleri ikram edin. (Bunun için önce neyi sevdigini ögrenin; ama bunu sakin çaktirmayin) * Tiyatro , konser, sinema ya da sevdigi baska bir sanat türü ya da sosyal faaliyet için teklifte bulunun. * Her ikinizin de resmi giyinebileceginiz firsatlar olusturun. * Geciktiginde ya da üstünü degistirirken anlayisli olun. * Kalabalikta baskalarindan çok ona ilgi gösterin. * Esinize çocuklarinizdan daha fazla önem verin. ( Ya da öyle oldugunu sanmasini saglayin) * Özel günlerde resimlerini çekin. * Küçük, romantik kaçamaklar yapin. * Tatillerde eger yalniz(bas basa) kalabiliyorsaniz, bol bol beraber gezip dolasin ve sohbet edin. * Bayramlarda, özel günlerde not yazin ve esinizle duygu yogunlugu yasayin. * Kendini nasil hissettigini fark edip bunu belirtin; “ Bu gün çok mutlu görünüyorsun” ya da “ Yorgun görünüyorsun” gibi. Sonra , “ Günün nasil geçti?” gibi sorular sorun. * Esinizi bir yere götürürken, yolu bulma sorumlulugunu ona birakmamak için gideceginiz yolu iyice inceleyin. * Esinizi özel gezi ve ziyaret yerlerine götürüp farkliliklar yasayin. * Bir ask mektubu ya da siiriyle onu sasirtin.( Dikkat!!! Mutlaka esinize yazilmis olmali. Aman yanlislik yapmayin.) * Esinize iliskinizin basinda davrandiginiz gibi davranin. * Evde bir seyler onarmayi önerin.” Biraz zamanim var, neler onarilacak?” diye sorun. Yapabileceginizden fazlasini üstlenmeyin. * Ona arabanin kapilarini açin. (Bir erkek esine arabanin kapisini açiyorsa iki nedeni vardir; ya esi ya da arabasi yenidir...) * Marketten alinanlari tasiyin. * Agir kutulari tasiyin. * Yolculuklarda bagajlarla ilgilenin ve arabaya siz yerlestirin. * Yemek pisirdiginde iltifat edin. * Onu dinlerken gözlerine bakin. * Esinizle konusurken ara sira ona dokunun. * Gün içinde neler yaptigiyla, okudugu kitaplarla ve görüstügü insanlarla ilgilenin. * Onu dinlerken ilgilendiginizi belli eden sesler çikarin. * Kendini nasil hissettigini sorun. * Hastayken hatirini sorun. * Yorgunsa çay yapin * Sizin için bir seyler yaptiginda tesekkür edin. * Ayrilirken onu öpün ve hosça kal deyin. * Yaptigi esprilere gülün.(Zor da olsa mutlaka gülün) * Bas basa kalmak için firsat olusturun. * Özel anlarda ya da size içini dökerken telefona cevap vermeyin. * Kisa da olsa birlikte çikin ve gezin. * Bir piknik düzenleyin. * Onu çocuklar olmadan yürüyüse çikarin. * Uzaktayken onu özlediginizi söyleyin. * Eve gelirken ararda sirada sevdigi pasta ya da tatliyi çiçekle beraber getirin. * Sizin için bir seyler yaptiginda tesekkür edin. *Zaman zaman bir gül alın eğer gül alamıyorsanız GÜL ü verin yeter. BENİM UNUTTUGUM VARSA BUYRUN SİZ EKLEYİN alıntı... |