![]() |
Yuvalama |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Yuvalama![]() Hazırlama süresi: 20 DAKİKA Pişirme süresi: 40 - 45 DAKİKA 4 kişilik 583 Kalori MALZEMELER 3 çay bardağı ince bulgur 4 çay bardağı kaynar su 2 çorba kaşığı irmik 2 çorba kaşığı un 1 adet yumurta Tuz, nane, pulbiber Sosu için: 1/2 çay bardağı sıvıyağ 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası 2 su bardağı yoğurt 2 diş sarımsak 1/2 demet maydanoz HAZIRLANIŞI Bulguru bir kaba alın ![]() ![]() Bulgur ılık olunca tuz, baharatlar, irmik, un ve yumurtayı ilave edip, yaklaşık 15 dakika iyice yoğurun ![]() Bulgur hamur kıvamına gelince, iri misket şeklinde yuvarlayın ![]() Yuvalamaları az tuzlu kaynar suda 15-20 dakika kaynatın ![]() ![]() Küçük bir tavada sıvıyağını ısıtın ve salçaları kavurup, yuvalamaların üzerine paylaştırın ![]() Son olarak sarımsaklı yoğurt hazırlayıp, yine yuvarlamaların üzerine gezdirin ![]() ![]() Afiyet Olsun |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Yuvalama |
![]() |
![]() |
#2 |
inci_tanesi
|
![]() Cevap : YuvalamaHoş görünüyor :)) paylaşım için saol şengül |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Yuvalama |
![]() |
![]() |
#3 |
designergun
|
![]() Cevap : Yuvalamapaylaşım için tşk ![]() eeeee tabi belli antep mutfağı bu ;) |
![]() |
![]() |
|