![]() |
Yuvalama
Yuvalama
Hazırlama süresi: 20 DAKİKA Pişirme süresi: 40 - 45 DAKİKA 4 kişilik 583 Kalori MALZEMELER 3 çay bardağı ince bulgur 4 çay bardağı kaynar su 2 çorba kaşığı irmik 2 çorba kaşığı un 1 adet yumurta Tuz, nane, pulbiber Sosu için: 1/2 çay bardağı sıvıyağ 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası 2 su bardağı yoğurt 2 diş sarımsak 1/2 demet maydanoz HAZIRLANIŞI Bulguru bir kaba alın. Üzerine kaynar su dökün, kapağını kapatıp suyun iyice çekmesini bekleyin. Bulgur ılık olunca tuz, baharatlar, irmik, un ve yumurtayı ilave edip, yaklaşık 15 dakika iyice yoğurun. Bulgur hamur kıvamına gelince, iri misket şeklinde yuvarlayın. Yuvalamaları az tuzlu kaynar suda 15-20 dakika kaynatın. Daha sonra süzerek tabaklara paylaştırın. Küçük bir tavada sıvıyağını ısıtın ve salçaları kavurup, yuvalamaların üzerine paylaştırın. Son olarak sarımsaklı yoğurt hazırlayıp, yine yuvarlamaların üzerine gezdirin. Dilerseniz hepsinin üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip, servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun |
Cevap : Yuvalama
Hoş görünüyor :))
paylaşım için saol şengül |
Cevap : Yuvalama
paylaşım için tşk.
eeeee tabi belli antep mutfağı bu ;) |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.