![]() |
Ahiretten İnsan Manzaraları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahiretten İnsan ManzaralarıKANATLANMA Adam yeni ölmüş ![]() ![]() - Dini vecibelerini eksiksiz yerine getirmişsin, - Evet efendim… - Hayatın boyunca içki sigara kullanmamışsın, - Evet efendim… - Hiç kumar oynamamışsın, - Evet efendim… - Ooo! Hiç çapkınlık da yapmamışsın! - Evet efendim… Sorgu meleği iç taraftaki odaya doğru seslenmiş: - Buraya bir çift kanat getirin! Adam sevinçten titreyerek: - Artık melek mi oluyorum? Sorgu meleği: Hayır evladım, bu yaşantınla senin kaz olman daha uygun, demiş… SİGARA MOLASI Sorgu meleği yeni ölmüş adamın amel defterini inceledikten sonra: - Cehennemlik! Götürün yer beğensin! Demiş ![]() Zebaniler adamı sürükleyip götürürken: - Nereye götürüyorsunuz? Yapmayın! Diye yalvarıyormuş ![]() Zebaninin birisi: - Cehennemlik olduğun kesinleşti ![]() ![]() Bir odaya girmişler, derince bir havuzun içerisinde kor haline gelmiş ateşte yanan, bağrışan insanlar ![]() Biraz daha gitmişler, bir başka oda, oda da yine bir havuz içindeki su fokur fokur kaynamakta, yine çığlık çığlığa insanlar ![]() Son odanın kapısını da açmışlar, yine büyük bir havuz, içerisi kanalizasyon ve b ![]() ![]() ![]() Bizimkisi yalvaran bir ses tonuyla: - İşte burası! Burayı seçtim! Demiş ![]() Zebaniler adamı havuza henüz itmişler ki, gök gürültüsü gibi ilahi bir ses duyulmuş: - 100 000 Yılda bir verilen, 1 dakikalık sigara molası bitti, başlar içeriiii! CEHENNEMDE Zebaniler, adamı sorgu meleğinin karşısına götürürlerken Cehennem odalarının önünden geçiyorlarmış ![]() Her odada derince bir havuzun içerisinde kor haline gelmiş ateşte yanan, bağrışan insanlar ![]() ![]() ![]() Adam korku dolu gözlerle bu manzaraya baka baka giderken, bir çok oda önünden geçmişler, aynı manzara, yananlar, kaçmaya çalışanları iten zebaniler ![]() Derken bir odanın kapısından içeri göz atınca şaşırmış ![]() ![]() Çekine çekine yanındaki zebaninin birine sormuş: - Niçin bu havuzda bekleyen zebani yok? Kaçmaya çalışmazlar mı? Zebani gülümseyerek cevap vermiş: - Kaçmaya çalışanlar olur tabi ki ama bu havuzda zebaniye gerek yok ![]() ![]() ÖLÜM ŞEKLİ Sorgu meleğinde sıra bekleyen iki kadın bakışmışlar ve sarışın olanı: -Selam, benim adım Zeloş ![]() - Selam, benimki de Ayten, Zeloş’cum sen nasıl öldün? - Donarak öldüm ![]() - Ne kadar korkunç ![]() - Yok o kadar kötü değildi, soğuktan titremem geçince ısınmaya başladım ve uyku bastı, bir baktım buradayım ![]() - Peki sen nasıl öldün? - Ağır bir kalp krizi geçirdim ![]() ![]() - Sonra ne oldu? - Kesinlikle evde başka bir kadının olduğundan emindim, bütün evi aramaya başladım ![]() ![]() ![]() - Ah be güzel Ayten’im! Bir de derin dondurucuya baksaydın da, şu an ikimiz de yaşıyor olsaydık! |
![]() |
![]() |
|