![]() |
Hamsi Güveç - By Lodos |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamsi Güveç - By Lodos![]() Malzeme:
![]() Yapılışı: Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız ![]() Domatesleri küp şeklinde, biberleri de çekirdek yataklarını çıkarıp enine doğrayın ![]() Patatesleri rendeleyin ![]() Temizlenmiş ıspanağı iki dakika kadar haşlayıp süzgece alınız ve ince ince doğrayınız ![]() Soğanı ince kıyınız ![]() Tüm malzemeyi geniş bir kapta harmanlayıp iki su bardağı su ilave ediniz ve bilahare toprak güvece başaltınız ![]() 160-180oC fırında 40 dakika pişiriniz ![]() Sıcak servis yapınız ![]() Afiyet Olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|