![]() |
Midye Tava - By Lodos |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Midye Tava - By Lodos![]() Malzemeler 1/4 ayçiçek yağı 3/4 su bardağı bira 1 ![]() 30 iri midye Yapılışı Ayıklanıp siyah sakalları alınmış midyeleri iyice yıkayıp süzün ![]() Mutfak kağıdının üzerine yayın, kalan suyunu da çeksin ![]() Bir tepsiye bir su bardağı unu yayın ![]() Midyeleri açarak iki tarafını da unlayın ![]() Yarım su bardağı un ile 3/4 su bardağı birayı karıştırıp bir bulamaç elde edin ![]() ![]() Her iki tarafını altın sarısı renk alıncaya dek çevirerek kızartın ![]() Kızarmış olanları, kağıt havlu serilmiş bir kaba alıp fazla yağlarını çekmesini sağlayın ![]() Midyelerin üzerine tuz serperek yanında tarator ile sofraya getirin ![]() Tarator Sos (1 kullanımlık) ![]() Malzemeler: 1 su bardağı ceviz içi 1 kahve fincanı tahin 2 diş sarımsak 2 limon suyu Yarım demet maydanoz yaprağı Tuz HAZIRLANIŞI : Tuzla dövülmüş sarımsak, dövülmüş ceviz, tahin, kırmızı biber bir kaseye konur ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet Olsun |
![]() |
![]() |
|