![]() |
Midye Tava - By Lodos
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler 1/4 ayçiçek yağı 3/4 su bardağı bira 1.5 su bardağı un 30 iri midye Yapılışı Ayıklanıp siyah sakalları alınmış midyeleri iyice yıkayıp süzün. Mutfak kağıdının üzerine yayın, kalan suyunu da çeksin. Bir tepsiye bir su bardağı unu yayın. Midyeleri açarak iki tarafını da unlayın. Yarım su bardağı un ile 3/4 su bardağı birayı karıştırıp bir bulamaç elde edin. Unlanmış midyeleri bulamaça batırıp bol kızgın yağa atın. Her iki tarafını altın sarısı renk alıncaya dek çevirerek kızartın. Kızarmış olanları, kağıt havlu serilmiş bir kaba alıp fazla yağlarını çekmesini sağlayın. Midyelerin üzerine tuz serperek yanında tarator ile sofraya getirin. Tarator Sos (1 kullanımlık) http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: 1 su bardağı ceviz içi 1 kahve fincanı tahin 2 diş sarımsak 2 limon suyu Yarım demet maydanoz yaprağı Tuz HAZIRLANIŞI : Tuzla dövülmüş sarımsak, dövülmüş ceviz, tahin, kırmızı biber bir kaseye konur. Limon suyu ilave edilip karıştırılır. Çok ince kıyılmış maydanoz yaprakları katılır. Salata tabağına alınıp turşu, zeytin ve limon dilimleri ile süslenir. Afiyet Olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.