Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kalamar, sosu, usulu

Kalamar Sosu ( Ev Usulu )

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalamar Sosu ( Ev Usulu )



MALZEMELER:


SARIMSAK

YOGURT

KURU NANE

MAYONEZ


BU SOSTA EN ÖNEMLİSİ YOĞURDUN EVDE MAYALANMIŞ OLMASIDIR YOĞURT KESİNLİKLE EKŞİ OLMAYACAK hAFİF TATLI OLACAK


1YOĞURT TEMİZ BİR BEZE KONUP SÜZME YOĞURT HALİNE GETİRİLİR

2SARIMSAKLAR TEMİZLENİP İYİCE DÖVÜLÜR

3SÜZME YOĞURLA İYİCE KARIŞTIRILIR

4MAYONEZ EKLENİR

5EN SON KURU NANE EKLENİR AMA ÇOK AZ OLACAK

(SÜZME YOĞURT 1 SU BARDAĞI KONACAKSA MAYONEZİN ORANIDA 1 ÇAY BARDAĞI OLACAK DAİMA MAYONEZ YOĞURTTAN BİRAZ AZ OLACAKORANI BUNA GORE AYARLAYINIZ


KARIŞIMI İYİCE ÇATALLA AVCALLAYIP AFİYETLE KALAMARIN YANINA İLİŞTİRİYORUZ EN SON KALAMARLA SOSU BİTİRDİKTEN SONRA PARMAKLA KASE SIYIRIYORUZ

AFİYET OLSUN


HA UNUTMADAN KALAMARI 1 SAAT SODALI LİMONLU SUDA BEKLETİN DAHA SONRA SODASIYLA BİRLİKTE 5 DK YOĞURUN ÇOK HAFİF YIKAYIP TUZLAYIN VE DAHA SONRA KIZARTIN KALAMARIN SERTLİĞİNİN GİTTİĞİNİ GÖRECEKSİNİZ

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.