|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
baharat, balık, deniz, ile, kullanılır, ürününde |
![]() |
Hangi Ot Ve Baharat Hangi Balık İle Deniz Ürününde Kullanılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hangi Ot Ve Baharat Hangi Balık İle Deniz Ürününde KullanılırBaharatların büyük bir kısmının üretim yeri uzak doğudur ![]() ![]() ![]() Otların bir kısmı ise ülkemizde üretilmekte, bir kısmı ise ithal edilmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() Fesleğen: Yengeç, istakoz ve karides gibi kabuklu deniz ürünlerinden yapılan yemeklerde ![]() Defne yaprağı: Bilumum balık buğulamalarında, haşlamalarda, balık şişte Keraviye: Buğulama, haşlama ve dolmalarda Zencefil: Bütün balık yemeklerinde,, istakozda, sos yapımında, midyede Köri: Uzakdoğu balık yemeklerinde, zencefile alternatif olarak (zaten içinde zencefil vardır) Mercankökü Balık yanında sunulan tereyağında, soslarda ve dolmalarda Hardal: Toz halinde güveçlerde, Muskat: Yengeç ve istakozla Nane: Balık ızgaralarda, balık çorbasında, karides tavada Paprika: Dolma ve güveçlerde Maydanoz: Balık yanında sunulan tereyağında,soslarda (özellikle limon sosunda), dolmalarda Karabiber-beyaz karabiber (tane ve toz): Bütün balık ve deniz ürünü yemeklerinde tadlandırmak için Kırmızı biber (toz veya pul): Buğulama ve haşlamalarda, çorbalarda, güveçlerde Adaçayı: Dolma ve güveçlerde Kekik: Bütün deniz ürünleri ile birlikte Tarhun: Fırın ve soslu balık yemeklerinde Biberiye: Tadı nispeten yavan olan balıkların fırın, soslu fırın, kavurma ve yahnilerinde Sarmısak: Buğulamalarda, soslarda, kavurmalarda, çorbalarda, zeytinyağlı soslarda Ceviz: Tarator ve benzeri soslarda Badem: Cevizin kullanıldığı yerlerde alternatif olarak Kapari: Turşu halinde buğulamalarda Balık nasıl saklanır? Yapacağınız yemeğin tatlı ve sağlıklı olması için balığın alınmasının ve saklanmasının çok iyi bilinmesi gerekir, çünkü kırmızı etlerde olduğu gibi uzun süre dinlendirilmeye ve terbiyeye gelmez ![]() ![]() ![]() www ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|