Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
balığı, camgöz, izgara, köpek

Camgöz (Köpek Balığı) İzgara

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Benim severek yediğim iki köpek balığı türü var
Aslında camgöz değil de mahmuzlu camgöz balığının ızgarasından bahsedeceğim Her ikisi arasında yeme açısından önemli bir fark yok, ama Karadeniz dışındaki arkadaşlar aynı bilgileri camgöz için de kullanabilir
Mahmuzlu camgözün sırt yüzgeçleri önündeki dikenlere lütfen dikkat edin Çok acı verebilir

Mahmuzlu camgöz, bilimsel adı Squalus acanthias

Camgöz, bilimsel adı Mustelus mustelus

Bu balıklar 120 cm ye kadar boyda olabilir Ağırlıkları da 5 kg yu geçebilir Tüm köpek balıklarında olduğu gibi onları hem tatlısuda hem de tuzlusuda yaşatabilecek özel bir kan içeriği nedeniyle kanlarında bolca amonyakımsı maddeler vardır
Bu nedenle işi bilmeyen kişiler tarafından yenilmeye çalışıldığında tatsız, kekremsi, kötü kokulu bir et elde edilir

Köpek balığına lezzet katmanın yolu etten kan ve kana ait tüm izleri uzaklaştırmaktır Bu hamsi ayıklamadan az daha zahmetli bir iştir fakat sonunda erişilen lezzet her şeye değer
Avlanan köpek balığının kuyruğu kesilerek kanı akıtılır Bu canice gibi gelse de çoğu balıkları (orkinos ve ton türleri de dahil) başka türlü yemeye olnak yoktur
Daha sonra derisi soyularak etler fleto edilir Balığın büyüklüğüne göre hamburger büyüklüğünde ve onun iki katı kalınlıkta parçalar uygundur
Bu fletolar bit tepsiye dizilerek üzerine çeşme suyu eklenir Bir iki saat sonra balık etindeki kalıntı kan ve diğer maddeler bu suya geçer Su pembeleştikçe su süzülüp taze suyla yenilenerek buna en az 3 sefer devam edilir

Daha sonra suyu süzülen filetolar tuzlanır, üzerine az karabiber, sevenler için az pul biber ve nane ekilerek 1 saat kadar bekletilir
Artık et yemeye hazırdır İsterseniz üzeri kızarıncaya kadar ızgarada veya fırında isterseniz şiş kebap olarak pişirebilirsiniz
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-03-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Peki yakup abi sorumu mazur gör Bilmediğim için soruyorum

Köpek balığı leş yediği için dinimizce köpek balığı eti haram diye biliyorum çünki aç kaldığı sırada kendi yavrusunu yer diye okumuştum eğer bilgin var ise bir açıklama yaparmısın ??? saygılar

Nette biraz bakınca şunu buldum

48- Azı dişleri ile kapıp avlayan ve parçalayan, kendisini

koruyan hayvanların etleri haramdır, yenilemez Kurt, ayı, aslan, kaplan, pars,

sincap, samur, sansar, maymun, sırtlan, fil, köpek, kedi, keler, tilki, gelincik

gibi hayvanlar etleri haram hayvanlardır Azı dişleri olduğu halde bunlarla

başkasına saldırmayan bir hayvanın eti de yenebilir; deve gibi

Köpek balığı olarak geçmiyor ama oda avını parçalayarak yiyor ???

Kaynak:http://wwwmenzilnet/modulesphp?naontent&tid=122

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-03-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

NoFe@R!!!

Peki yakup abi sorumu mazur gör Bilmediğim için soruyorum

Köpek balığı leş yediği için dinimizce köpek balığı eti haram diye biliyorum çünki aç kaldığı sırada kendi yavrusunu yer diye okumuştum eğer bilgin var ise bir açıklama yaparmısın ??? saygılar

Tayfun

Merakını takdir ediyorum

Lüfer de yavrusunu yer

Köpekbalığı yemenin haram olduğuna dair bir bilgiye ben rastlamadım

Köpekbalığını ben de yerim

Eğer sen bunun yanlış olduğuna dair bir bilgiye ulaşırsan lutfen bizi de haberdar et, yoksa sen de tadına bak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com