![]() |
Camgöz (Köpek Balığı) İzgara |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Camgöz (Köpek Balığı) İzgaraBenim severek yediğim iki köpek balığı türü var ![]() Aslında camgöz değil de mahmuzlu camgöz balığının ızgarasından bahsedeceğim ![]() ![]() Mahmuzlu camgözün sırt yüzgeçleri önündeki dikenlere lütfen dikkat edin ![]() ![]() Mahmuzlu camgöz, bilimsel adı Squalus acanthias ![]() Camgöz, bilimsel adı Mustelus mustelus Bu balıklar 120 cm ye kadar boyda olabilir ![]() ![]() ![]() Bu nedenle işi bilmeyen kişiler tarafından yenilmeye çalışıldığında tatsız, kekremsi, kötü kokulu bir et elde edilir ![]() Köpek balığına lezzet katmanın yolu etten kan ve kana ait tüm izleri uzaklaştırmaktır ![]() ![]() Avlanan köpek balığının kuyruğu kesilerek kanı akıtılır ![]() ![]() Daha sonra derisi soyularak etler fleto edilir ![]() ![]() Bu fletolar bit tepsiye dizilerek üzerine çeşme suyu eklenir ![]() ![]() ![]() Daha sonra suyu süzülen filetolar tuzlanır, üzerine az karabiber, sevenler için az pul biber ve nane ekilerek 1 saat kadar bekletilir ![]() Artık et yemeye hazırdır ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Camgöz (Köpek Balığı) İzgaraPeki yakup abi sorumu mazur gör Bilmediğim için soruyorum Köpek balığı leş yediği için dinimizce köpek balığı eti haram diye biliyorum çünki aç kaldığı sırada kendi yavrusunu yer diye okumuştum eğer bilgin var ise bir açıklama yaparmısın ??? saygılar Nette biraz bakınca şunu buldum 48- Azı dişleri ile kapıp avlayan ve parçalayan, kendisini koruyan hayvanların etleri haramdır, yenilemez ![]() sincap, samur, sansar, maymun, sırtlan, fil, köpek, kedi, keler, tilki, gelincik gibi hayvanlar etleri haram hayvanlardır ![]() başkasına saldırmayan bir hayvanın eti de yenebilir; deve gibi Köpek balığı olarak geçmiyor ama oda avını parçalayarak yiyor ??? Kaynak:http://www ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Camgöz (Köpek Balığı) İzgaraNoFe@R!!! Peki yakup abi sorumu mazur gör Bilmediğim için soruyorum Köpek balığı leş yediği için dinimizce köpek balığı eti haram diye biliyorum çünki aç kaldığı sırada kendi yavrusunu yer diye okumuştum eğer bilgin var ise bir açıklama yaparmısın ??? saygılar Tayfun Merakını takdir ediyorum ![]() Lüfer de yavrusunu yer ![]() Köpekbalığı yemenin haram olduğuna dair bir bilgiye ben rastlamadım ![]() Köpekbalığını ben de yerim ![]() Eğer sen bunun yanlış olduğuna dair bir bilgiye ulaşırsan lutfen bizi de haberdar et, yoksa sen de tadına bak ![]() |
![]() |
![]() |
|