Peynirli Hamsi Sardalye |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Hamsi Sardalyemalzeme=istenilen miktarda hamsi yada sardalye tam yağlı beyaz peynir maydanoz tuz karabiber un yumurta galeta unu hazırlanışı= öncelikle hamsinin orta kılçığını alıp balığı açıyoruz zaten kılçığını alırken açılacak yaprak şeklinde olacakbu şekilde bir tabağa hazırlayıp kenara koyuyoruz peniri ince doğradığımız maydanozu yeterli miktardaki tuz ve karabiberi koyup karıştırıyoruz bunuda bir kenara koyuyoruz bir tabağın içine unu diğerini galeta ununu başka bir kaba da yumurtayı çırpıyoruz yapılışı= hazırladığımız peynir içinden bir bıçak yardımıyla hamsinin ortasına sürüyoruz bi başka hamsiyi üzerine kapatıyoruz daha sonra una yumurtaya galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartıyoruz not=balıkla peynir olurmu diye düşünenler için ;İkiside tazee olduktan sonra afiyetle gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz şiddetle bu tarifi tavsiye ediyorum deneyenler görecektir ortaya harika biirşey çıkıyor AFİYET OLSUN (UFUK USTA) |
|