ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Peynirli Hamsi Sardalye (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=384297)

Prof. Dr. Sinsi 08-03-2012 01:21 AM

Peynirli Hamsi Sardalye
 
malzeme=istenilen miktarda hamsi yada sardalye
tam yağlı beyaz peynir
maydanoz
tuz karabiber
un yumurta galeta unu


hazırlanışı= öncelikle hamsinin orta kılçığını alıp balığı açıyoruz zaten kılçığını alırken açılacak yaprak şeklinde olacak..bu şekilde bir tabağa hazırlayıp kenara koyuyoruz..

peniri ince doğradığımız maydanozu yeterli miktardaki tuz ve karabiberi koyup karıştırıyoruz bunuda bir kenara koyuyoruz

bir tabağın içine unu diğerini galeta ununu başka bir kaba da yumurtayı çırpıyoruz..

yapılışı= hazırladığımız peynir içinden bir bıçak yardımıyla hamsinin ortasına sürüyoruz bi başka hamsiyi üzerine kapatıyoruz daha sonra una yumurtaya galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartıyoruz..

not=balıkla peynir olurmu diye düşünenler için ;İkiside tazee olduktan sonra afiyetle gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz şiddetle bu tarifi tavsiye ediyorum deneyenler görecektir ortaya harika biirşey çıkıyor..
AFİYET OLSUN (UFUK USTA)


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.