Hamsi Çitlama |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamsi Çitlama[/color][/size][size= medium][color=green] 1- 500 gr temizlenmiş hamsi 2- yarım çay bardağı sızma zeytin yağı 3- yarım su bardağı su 4- kabukları soyulmuş 6-7 adet küçük limon parçacığı 5- 2 tutam kekik (arzuya göre 3-4 tutam) 6_ münhal miktarda tuz karabiber, kırmızı pul biber Balıkları bir tavaya yayın, zeytin yağı vu suyu üzerine dökün,limonları,tuzu,karabiber ve pul biberi serpin sora orta ateşe koyun, başında bekliyorsun kaynamaya başlayınca ateşi biraz kıs,kekikleri dök ve sadece 5 dakika bekle sonramıAFİYET OLSUNparmaklarınıza dikkat edin |
|