ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Hamsi Çitlama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=384296)

Prof. Dr. Sinsi 08-03-2012 01:21 AM

Hamsi Çitlama
 
[/color][/size][size=

medium][color=green]


1- 500 gr temizlenmiş hamsi

2- yarım çay bardağı sızma zeytin yağı

3- yarım su bardağı su

4- kabukları soyulmuş. 6-7 adet küçük limon parçacığı

5- 2 tutam kekik (arzuya göre 3-4 tutam)

6_ münhal miktarda tuz. karabiber, kırmızı pul biber.


Balıkları bir tavaya yayın, zeytin yağı vu suyu üzerine dökün,limonları,tuzu,karabiber ve pul biberi serpin sora orta ateşe koyun, başında bekliyorsun. kaynamaya başlayınca ateşi biraz kıs,kekikleri dök ve sadece 5 dakika bekle.. sonramı...AFİYET OLSUN..parmaklarınıza dikkat edin...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.