Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
karides, kavurma, tereyağında

Tereyağında Karides Kavurma

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tereyağında Karides Kavurma

Normalde karidesin güvecini yapıyordum Fakat bu lezzeti rumelifenerindeki restaurantta tattım ve bugün aynısını yaptım güveçten daha bile lezzetli oluyor Yapımıda çok kolay

Malzemeler:

Yarım kg karides

40 gr tereyağı (küçük boy tereyağı paketinin 1/3 ü)

Ufak bir kırmızı biber

4 büyük diş sarmısak

3 sap taze soğan

tuz, kırmızı toz biber, pul biber, karabiber

Tereyağı bir kuşaneye konur ve eritilir sarmısaklar, kırmızı biber ve taze soğanlar ufak ufak doğranır ve tereyağına ilave edilir Hep beraber 3-4 dakika kavrulur Çiğ olarak ayıklanmış karidesler ilave edilir ve suyunu çekene kadar kavrulmaya devam edilir Piştikten sonra yeteri kadar tuz, karabiber, toz ve pul biber ilave edilir ve bütün bu karışım ufak boy güveçlere konur güveçler ateşte ısıtılır ve masaya servis edilir Güveç kolay soğumadığı için yemek zevkle yavaş yavaş yenir

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com