ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tereyağında Karides Kavurma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=384277)

Prof. Dr. Sinsi 08-03-2012 01:24 AM

Tereyağında Karides Kavurma
 
Normalde karidesin güvecini yapıyordum. Fakat bu lezzeti rumelifenerindeki restaurantta tattım ve bugün aynısını yaptım. güveçten daha bile lezzetli oluyor. Yapımıda çok kolay.


Malzemeler:

Yarım kg karides

40 gr. tereyağı (küçük boy tereyağı paketinin 1/3 ü)

Ufak bir kırmızı biber

4 büyük diş sarmısak

3 sap taze soğan

tuz, kırmızı toz biber, pul biber, karabiber


Tereyağı bir kuşaneye konur ve eritilir. sarmısaklar, kırmızı biber ve taze soğanlar ufak ufak doğranır ve tereyağına ilave edilir. Hep beraber 3-4 dakika kavrulur. Çiğ olarak ayıklanmış karidesler ilave edilir ve suyunu çekene kadar kavrulmaya devam edilir. Piştikten sonra yeteri kadar tuz, karabiber, toz ve pul biber ilave edilir ve bütün bu karışım ufak boy güveçlere konur. güveçler ateşte ısıtılır ve masaya servis edilir. Güveç kolay soğumadığı için yemek zevkle yavaş yavaş yenir

Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.