Zargana Ve Dil Mantarı |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zargana Ve Dil MantarıDeğerli Arkadaşlar Birkaç gündür birçok konuda terslikler olduğu için keyfim pek yerinde değildiMoralim bozuk olduğu için canım hiçbir şey yapmak istemiyorduAcele moralimi düzeltecek bir şey bulmam gerektiği için en yakın yer olan buzdolabına gittim Buzdolabının kapısını açar açmaz geçen gün topladığımız sığır dili mantarlarını gördümBir kısmını yemiş birazını ayırmıştımZarganaları ayıklarken çok yağlı oldukları dikkatimi çekmiştiMantarlar ile güzel bir kombinasyon olacağını düşünerek işe başladım Tavanın içini tereyağı ile biraz yağladımİnce halkalar helinde kesilmiş beyaz soğan ile tavanın altını tamamen kapladımKıylmış sarımsağı üstüne serpiştirdimDaha sonra mantarları ters olarak tavaya dizdimÜstüne kabukları soyulup ince olarak dilimlenmiş domates dilimlerini ve aralara ince kıyılmış maydanozu koydumZarganaları ,tepsideki simetriyi bozmayacak biçimde tepsiye yerleştirdimÇok ince dilimlenmiş limon dilimlerini de yerleştirdikten sonra tuz ve baharat takviyesini yaptım Ortaya çıkan görüntüye son bir defa bakarak kaşar peynir kullanmamaya karar vedim ve tüm malzemenin üstünü bir folyo ile kapatarak önceden 175 derecede ısıttığım fırına atıp 45 dakika pişirdim Zarganaların çok fazla olan yağı domatesin suyu ile birleşip kuru olan mantarları ıslatmış ve baharatların kokusunu mantarlara taşımıştıLimon kabuğunun hafif alkollü aroması ise daha fırın kapağını açınca insanın burnuna vuruyordu Bu sahne bozuk olan moralimi düzeltmeye yetmiştiHayatta istisnasız hiçbir şeye ,gerektiğinden fazla değer vermeyeceğimi, bir defa daha tekrar ederek yemeğe oturdum Bundan şu sonucu çıkartabilirizİyi bir yemek bozuk bir moral için çare olabilmektedir(tabii benim gibi boğazına çok düşkün biri için) Sevgiler |
|