![]() |
Zargana Ve Dil Mantarı
Değerli Arkadaşlar..
Birkaç gündür birçok konuda terslikler olduğu için keyfim pek yerinde değildi.Moralim bozuk olduğu için canım hiçbir şey yapmak istemiyordu.Acele moralimi düzeltecek bir şey bulmam gerektiği için en yakın yer olan buzdolabına gittim. Buzdolabının kapısını açar açmaz geçen gün topladığımız sığır dili mantarlarını gördüm.Bir kısmını yemiş birazını ayırmıştım.Zarganaları ayıklarken çok yağlı oldukları dikkatimi çekmişti.Mantarlar ile güzel bir kombinasyon olacağını düşünerek işe başladım. Tavanın içini tereyağı ile biraz yağladım.İnce halkalar helinde kesilmiş beyaz soğan ile tavanın altını tamamen kapladım.Kıylmış sarımsağı üstüne serpiştirdim.Daha sonra mantarları ters olarak tavaya dizdim.Üstüne kabukları soyulup ince olarak dilimlenmiş domates dilimlerini ve aralara ince kıyılmış maydanozu koydum.Zarganaları ,tepsideki simetriyi bozmayacak biçimde tepsiye yerleştirdim.Çok ince dilimlenmiş limon dilimlerini de yerleştirdikten sonra tuz ve baharat takviyesini yaptım. Ortaya çıkan görüntüye son bir defa bakarak kaşar peynir kullanmamaya karar vedim ve tüm malzemenin üstünü bir folyo ile kapatarak önceden 175 derecede ısıttığım fırına atıp 45 dakika pişirdim. Zarganaların çok fazla olan yağı domatesin suyu ile birleşip kuru olan mantarları ıslatmış ve baharatların kokusunu mantarlara taşımıştı.Limon kabuğunun hafif alkollü aroması ise daha fırın kapağını açınca insanın burnuna vuruyordu. Bu sahne bozuk olan moralimi düzeltmeye yetmişti.Hayatta istisnasız hiçbir şeye ,gerektiğinden fazla değer vermeyeceğimi, bir defa daha tekrar ederek yemeğe oturdum. Bundan şu sonucu çıkartabiliriz.İyi bir yemek bozuk bir moral için çare olabilmektedir.....(tabii benim gibi boğazına çok düşkün biri için) Sevgiler... |