Kalamar Dolma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kalamar Dolmaevde kalamarin her cesidi pisirdigim var ![]() fakat kalamar dolma yapmamistim![]() ![]() bu benim icin bir ilk ti ![]() ![]() kalamarlari temizledim ![]() once bir baska kabin icinde harcini hazirladim![]() ![]() 3 cesit peynir,2 cesit kaser,1 yesil biber,ve bir kirmiz biber(ince dogranik)![]() ![]() cok az ince kiyilik sarimsak![]() ![]() az kekik harcin uzerine tabii![]() az da zeytinyag harcin icine![]() ve bunlarin hepsini hafif karistirinharci kalamarin icine koymadan en dibine yarim kasik tereyag koydum ![]() sonra harci doldurdum![]() devaminda kalamarlarin agzini kurdan ile kapattim![]() uzerlerine az yag surdum![]() ![]() firin 180 derecede ![]() ![]() 45 dakika durduktan sonra,diger taraflarini cevirdim![]() 15-20 dakika da bu taraflarini pisirdim![]() ![]() sonra renk almasi icin firini gril` e cevirdim ![]() renk almaya baslayinca![]() firini kapattim![]() ![]() ![]() en ufak olan kalamari bir denedim ![]() ![]() kisacasi yedim![]() ayiptir soylemesi![]() ben boyle lezzet gormedim![]() ![]() her an bir kalamar tavernasi acabilirim![]() ![]() yukarida benim yaptigim harcin icine tercihe gore,aci ,maydanoz v s konabilir![]() ![]() ![]() bir deneyin ,goreceksiniz sizden iyi asci yoktur ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|