![]() |
Kalamar Dolma
evde kalamarin her cesidi pisirdigim var..fakat kalamar dolma yapmamistim..
bu benim icin bir ilk ti.. kalamarlari temizledim..once bir baska kabin icinde harcini hazirladim...3 cesit peynir,2 cesit kaser,1 yesil biber,ve bir kirmiz biber(ince dogranik)...cok az ince kiyilik sarimsak...az kekik harcin uzerine tabii..az da zeytinyag harcin icine..ve bunlarin hepsini hafif karistirin harci kalamarin icine koymadan en dibine yarim kasik tereyag koydum..sonra harci doldurdum..devaminda kalamarlarin agzini kurdan ile kapattim..uzerlerine az yag surdum.. firin 180 derecede...45 dakika durduktan sonra,diger taraflarini cevirdim..15-20 dakika da bu taraflarini pisirdim.. sonra renk almasi icin firini gril` e cevirdim..renk almaya baslayinca..firini kapattim... en ufak olan kalamari bir denedim...kisacasi yedim..ayiptir soylemesi..ben boyle lezzet gormedim...her an bir kalamar tavernasi acabilirim... yukarida benim yaptigim harcin icine tercihe gore,aci ,maydanoz v.s. konabilir... bir deneyin ,goreceksiniz sizden iyi asci yoktur.... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.