ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kalamar Dolma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=384257)

Prof. Dr. Sinsi 08-03-2012 01:28 AM

Kalamar Dolma
 
evde kalamarin her cesidi pisirdigim var..fakat kalamar dolma yapmamistim..
bu benim icin bir ilk ti..
kalamarlari temizledim..once bir baska kabin icinde harcini hazirladim...3 cesit peynir,2 cesit kaser,1 yesil biber,ve bir kirmiz biber(ince dogranik)...cok az ince kiyilik sarimsak...az kekik harcin uzerine tabii..az da zeytinyag harcin icine..ve bunlarin hepsini hafif karistirin
harci kalamarin icine koymadan en dibine yarim kasik tereyag koydum..sonra harci doldurdum..devaminda kalamarlarin agzini kurdan ile kapattim..uzerlerine az yag surdum..
firin 180 derecede...45 dakika durduktan sonra,diger taraflarini cevirdim..15-20 dakika da bu taraflarini pisirdim..
sonra renk almasi icin firini gril` e cevirdim..renk almaya baslayinca..firini kapattim...
en ufak olan kalamari bir denedim...kisacasi yedim..ayiptir soylemesi..ben boyle lezzet gormedim...her an bir kalamar tavernasi acabilirim...
yukarida benim yaptigim harcin icine tercihe gore,aci ,maydanoz v.s. konabilir...
bir deneyin ,goreceksiniz sizden iyi asci yoktur....


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.