![]() |
Allah(C.C) De..!!! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah(C.C) De..!!!Fakir bir çobandır ![]() ![]() ![]() olur ![]() ![]() ![]() ![]() o kıza kavuşmayı kafasına koyar ![]() ![]() ![]() olabilir?" diyerek memleketin ulu kişilerini,aklı erenlerini dolaşmaya başlar ![]() mübareğe durumunu anlatır ve sorar "Acep ben ne etsem de hükümdara damat olabilsem? "Dinleyenler tebessümle cevap verir ![]() "Be evladım," derler, "bu olacak iş ni ,davul bile dengi dengine ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hükümdarın kızını unut ![]() yıkan"cevabı almış olsa da yılmaz, garip çoban ![]() Nihayet gerçek bir arif,gerçek bir "bilen kişi" bulana kadar ![]() ![]() ![]() O,arif kişi : "Kolay" der, "ama söyleyeceğimi aynen yapacaksın ![]() Aşık çobanın gözleri ümitle parlar,heyecanla atılır ![]() ![]() ![]() "Ne istersen söyle,yaparım" der ![]() Arif kişi anlatır ![]() ![]() ![]() ![]() "Şehrin kapısının karşısına bir divan kur ![]() otur ![]() sadece "Ya ALLAH,de" ![]() sana ne derse desin, ne yaparsa yapsın, sakın ara verme,Ya ALLAH"demeyi terk etme ![]() ![]() ![]() hükümdar kendi ayağıyla gelip,kendi diliyle sana kızını teklif edeceği ana kadar ![]() istediğin olmuştur, "Ya ALLAH" demeyi bırakabilir, eski hayatına dönebilirsin ![]() ![]() ![]() ![]() Aşkının imkansızlığı karşısında, çok basit ve kolay gelen arif kişinin bu teklifini hemen gerçekletirir, aşık çoban ![]() ![]() ![]() oturmuş 24 saat boyunca "Ya ALLAH" demektedir ![]() Genç çoban kısa zamanda şehirde ünlü olur ![]() "Ya ALLAH"demenin verdiği nurla da ayrı bir çekiciliğe bürünür ![]() ![]() ![]() hızla artar ![]() gencecik Hak dostunu,o nurlu veliyi anlatmaktadır ![]() ![]() ![]() Şöhreti ve ziyaret edenleri hızla çoğalır ![]() ![]() ![]() ![]() gelen,gence başka bir şey dedirtmek,dikkatini dağıtmak, "ya ALLAH'ı" bıraktırmak için aklına gelen her şeyi yapmakta, fakat hiç kimse başarılı olamamaktadır ![]() ![]() ![]() duyduklarıyla iyice meraklanan hükümdar da bir gün ayağına gelir,genç çobanın ![]() ![]() ![]() bu 'nura kesmiş" delikanlıyı,kulaklarıyla duyar ve o da hayran kalır ![]() O günlerde düşünmektedir hükümdar: "Bizim kız evlenme çağına geldi ![]() kimdir," diye ![]() Hak dostu ise aradığı kişidir ![]() Hükümdar ![]() ALLAH" diyen çobanın kulağına fısıldar; "Oğlum ! Bir dakika beni dinlermisin?" Aşık çobanın hali değişmez: "Ya ALLAH" Hükümdar çaresiz başını iki yana sallar: "peki" der ![]() bana ver ![]() Genç çoban susar ![]() ![]() ![]() ![]() kesilir ![]() ![]() ![]() ![]() Ağır ağır başını hükümdara çevirir, gözlerine " derin " bakar, ağzından kelimeler tane, tane dökülür ![]() efendim" der,"siz kızınıza başka bir koca arayın" Genç çobana "Ya ALLAH" dedirten sebebi,olayın arka planını bilenler hayretle sorarlar: "Bütün istediğin, derdin bu değil miydi ? Şimdi niçin "Hayır!" diyorsun ![]() Genç cevap verir ve soru sahipleri oldukları yerde donarlar: "Ben,kullarından birine duyduğum bir aşk nedeniyle,riyakarca "Ya ALLAH"dedim,Rabbim hükümdarı ayağıma getirdi, kendi dileğiyle kızını bana teklif ettirdi ![]() "Ya ALLAH" diyeceğim, bakalım ona ne verecek ![]() *** "ALLAH'ın onlardan razı kalması ise hepsinden büyüktür ![]() başarı budur ![]() |
![]() |
![]() |
|