![]() |
Mizanın Kurulması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mizanın KurulmasıMizan’ın iki gözü, yani kefesi vardır ![]() Biri (zulmet)ten olup, ikincisi (nur)dandır ![]() Mizan günü, insanlar secdeye kapanırlar ![]() Lakin secde edemez kâfir ve münafıklar ![]() Zira imansızların hepsinin beli o gün, Sanki demir kesilip, hiç olmaz secde mümkün ![]() Kur'anda, Nun suresi, kırkikinci âyeti, Şöyle beyan ediyor bize bu hakikati: (Secdeye çağrılırlar mahşer günü cümle halk ![]() Lakin buna, kâfirler olamazlar muvaffak ![]() Herkes secdede iken, Hak teâlâ bu sefer, Şöyle nida eder ki, duyar hep ehl-i mahşer ![]() Buyurur ki: (Bu günün hakimi benim yalnız ![]() Bana, hiçbir zalimin zulmü etmez tecavüz ![]() Hükmeder ilk evvela hayvanat arasını ![]() Alır boynuzsuz koyun, boynuzludan hakkını ![]() Dağ hayvanları ile her çeşit bütün kuşlar, Hepsi, aralarında o gün hesaplaşırlar ![]() Sonra, (Toprak olunuz!) diye nida olunur ![]() Hayvanatın cümlesi, bir anda toprak olur ![]() Kâfirler şöyle der ki buna hayıflanarak: (Keşke hayvanlar gibi, olsaydık biz de toprak ![]() Bunu da, cenab-ı Hak Kur'an-ı kerim’inde, Bildiriyor Amme’nin sonuncu âyetinde ![]() Onlar toprak olunca, Hak teâlâ bahusus, Şöyle nida eder ki: (Nerdedir Levh-i mahfuz?) Yine bu nidayı da, arsa-i Arasat’ta, Ehl-i mahşerin hepsi, işitir o saatta ![]() Hesap başlamıştır ki insanlara o zaman, Başlanır sorulmaya, önce Levh-i mahfuz’dan ![]() Buyurulur ki: (Ey Levh, Tevrat, İncil ve Kur'an, Bunlarda yazdıklarım nerdedir, eyle beyan ![]() O der ki: (Ya ilahi, malumdur hazretine ![]() Cibril tebliğ eyledi, bir bir sahiplerine ![]() Levh’in bu şekildeki cevabına mukabil, Hak teâlâ sorar ki: (Nerededir Cebrail?) Cibril aleyhisselam, titrer halde bu sefer, Gelir ve hayretinden diz üstü yere çöker ![]() O zaman Hak teâlâ, hazret-i Cebrail’e, Hitaben buyurur ki: (Ey Cibril, beyan eyle! Bu Levh der ki, sen benim bütün vahiylerimi, Alıp tebliğ etmişsin Resullere, öyle mi?) Buna cevap olarak Cibril aleyhisselam, Der ki: (Doğru ya Rabbi, ilettim hepsini tam ![]() O böyle arz edince, o zaman Hak teâlâ, Sorar ki: (O tebliği nasıl yaptın pekala?) Cibril aleyhisselam, arz eder: (Ya ilahi! Kendi sahiplerine ilettim her bir vahyi ![]() Tevrat’ı Musa’ya ve hem İncil’i İsa’ya, Götürdüm Kur'anı da Muhammed Mustafa’ya ![]() Bunlardan ayrı olan sahifeleri dahi, Kendi sahiplerine ilettim ya ilahi!) O böyle arz edince, bu sefer Hak teâlâ, Resulleri çağırıp sual eder onlara ![]() HUZUR PINARI - İslamiyet, İslam Dini, Ehl-i Sünnet İtikadı, İlmihal, Kitaplar ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Mizanın Kurulması |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mizanın KurulmasıSual - Hesap Hak teâlâ çağırıp, hem Cibril-i emin’i, Sorunca (Nasıl yaptın sen vahiy tebliğini?) Der ki: (Bana ya Rabbi, ne vahyettinse eğer, Harfiyyen Resullere ilettim birer birer ![]() O zaman (Ya Nuh!) diye çağırır cenab-ı Hak ![]() Huzur-u ilahiye gelir o çok korkarak ![]() Sual eder ki: (Ya Nuh, Cebrail şöyle der ki, Sana suhuf indirmiş, doğru mudur dediği?) Arz eder ki: (Ya Rabbi, doğrudur, öyle evet ![]() Buyurur ki: (Kavminle ne iş gördün, beyan et ![]() Der ki: (Gece ve gündüz, yaptım ben tebliğimi ![]() Lakin yalanladılar onlar nübüvvetimi ![]() O zaman (Ey Nuh kavmi!) diye nida edilir ![]() Onlar, gurup halinde huzura getirilir ![]() Hak teâlâ, onlara sorar ki: (Ey Nuh kavmi! Nuh tebliğ eyledi mi size benim vahyimi?) Onlar, inkâr ederek derler ki: (Hayır, yalan! Bir şey tebliğ etmedi o bize hiçbir zaman ![]() Onlar böyle deyince, o zaman Nuh Nebi’ye, Sual eder Rabbimiz (Şahidin var mı?) diye ![]() Arz eder ki: (Ya Rabbi, son Resul'ün Muhammed, Senin Habibindir ki, şahidim Odur elbet ![]() Rabbimiz, hakikati bildiği halde yine, Şöyle sual buyurur Sevgili Habibine: (Ya Muhammed Nuh der ki, ben yaptım tebliğimi ![]() Seni de şahid tutar, doğru mudur değil mi?) O dahi, Hud suresi, yirmibeşinci âyet, Var ki, buna cevaben, onu eder tilavet ![]() O âyette, mealen buyurulur ki zira: (Biz Peygamber gönderdik Nuh’u o insanlara ![]() Onları korkutarak, dedi ki o nihayet: Allah’tan başkasına etmeyiniz ibadet ![]() O zaman buyurur ki bu kavme cenab- Hak: (Cehennem azabına oldunuz siz müstehak ![]() Ne hesap olunurlar, ne de mizan yapılır ![]() Topyekün hepsi birden, Cehenneme atılır ![]() Bunlardan daha sonra, (Ad kavmi nerededir?) Diye, Allah katından bir nida daha gelir ![]() Hud aleyhisselamın kavmidir ki bunlar da, Yine aynı hususlar sorulur bunlara da ![]() Peygamber Efendimiz, yine eder şehadet ![]() Onlar da, Cehenneme atılırlar nihayet ![]() Sonra, Hak teâlâdan bir nida daha gelir ![]() Salih Peygamber ile kavmi davet edilir ![]() O, Semud kavmidir ki, onlar da inkâr eder ![]() Derler: (Tebliğ etmedi bize Salih Peygamber ![]() Nuh ve Hud kavmi gibi, Semud kavmine dahi, Hak olur neticede bir azab-ı ilahi ![]() Bunlardan sonra yine Marih, Esra ve Duha, Gibi kötü kavimler vardır ki birkaç daha, Bunlar da, hakikati ederler hepsi inkâr ![]() Kendi Resullerine, yaparlar iftiralar ![]() Bu yüzden, bunlar dahi güruh güruh, peş peşe, Başka şey sorulmadan, atılırlar ateşe ![]() |
![]() |
![]() |
|