Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Salata & Meze

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ermeni, mezesi, meşhur, mutfağının, topik

Ermeni Mutfağının Meşhur Mezesi &Quot;Topik&Quot;

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ermeni Mutfağının Meşhur Mezesi &Quot;Topik&Quot;





Topik tarifi

MALZEMELER

1 kgnohut

5-6 adet patates

4 kg soğan

750 gr tahin

1 çorba kaşığı şeker

Karabiber

Dolmabaharı

Tarçın

Tuz


HAZIRLANIŞI

Nohutlar bir gece önceden ılık suya ıslatılır Ertesi sabah haşlanır Sonra robotta püre haline getirilir Patatesler de haşlanarak püre yapılır ve nohutlara ilave edilir İçine 250 gr tahin, tuz, karabiber karıştırılır


İçi

Önce soğanlar kapağı kapalı, kısık ateşte 2 saat pişirilir Sonra kapağını açıpsuyunu çekinceye kadar karıştırılarak pişirilir Soğanlar ılıkken, içine geri kalan tahin, karabiber ve diğerleri eklenir Onun da ortasına soğan harcı konulup, naylon dört tarafından kapatılır Soğuk servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.