![]() |
Ermeni Mutfağının Meşhur Mezesi &Quot;Topik&Quot;
Topik tarifi MALZEMELER 1 kg.nohut 5-6 adet patates 4 kg. soğan 750 gr. tahin 1 çorba kaşığı şeker Karabiber Dolmabaharı Tarçın Tuz HAZIRLANIŞI Nohutlar bir gece önceden ılık suya ıslatılır. Ertesi sabah haşlanır. Sonra robotta püre haline getirilir. Patatesler de haşlanarak püre yapılır ve nohutlara ilave edilir. İçine 250 gr. tahin, tuz, karabiber karıştırılır. İçi Önce soğanlar kapağı kapalı, kısık ateşte 2 saat pişirilir. Sonra kapağını açıpsuyunu çekinceye kadar karıştırılarak pişirilir. Soğanlar ılıkken, içine geri kalan tahin, karabiber ve diğerleri eklenir. Onun da ortasına soğan harcı konulup, naylon dört tarafından kapatılır. Soğuk servis edilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.