ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Salata & Meze (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=689)
-   -   Ermeni Mutfağının Meşhur Mezesi &Quot;Topik&Quot; (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=381110)

Prof. Dr. Sinsi 08-03-2012 12:18 AM

Ermeni Mutfağının Meşhur Mezesi &Quot;Topik&Quot;
 


Topik tarifi

MALZEMELER

1 kg.nohut

5-6 adet patates

4 kg. soğan

750 gr. tahin

1 çorba kaşığı şeker

Karabiber

Dolmabaharı

Tarçın

Tuz


HAZIRLANIŞI

Nohutlar bir gece önceden ılık suya ıslatılır. Ertesi sabah haşlanır. Sonra robotta püre haline getirilir. Patatesler de haşlanarak püre yapılır ve nohutlara ilave edilir. İçine 250 gr. tahin, tuz, karabiber karıştırılır.


İçi

Önce soğanlar kapağı kapalı, kısık ateşte 2 saat pişirilir. Sonra kapağını açıpsuyunu çekinceye kadar karıştırılarak pişirilir. Soğanlar ılıkken, içine geri kalan tahin, karabiber ve diğerleri eklenir. Onun da ortasına soğan harcı konulup, naylon dört tarafından kapatılır. Soğuk servis edilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.