![]() |
Kubbe Pasta....... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kubbe Pasta.......Dolgusu için: 1 Paket Kremşanti İçi: 1 Kavanoz Reçel Pandispanyası İçin Malzemeler: 4 Yumurta 4 Yemek Kaşığı Su (ılık) 6 Yemek Kaşığı Şeker 1 Paket Vanilya 5 Yemek Kaşığı Un 4 Yemek Kaşığı Nişasta Yarım Paket Kabartma Tozu Yumurtanın aklarını ayırın ![]() ![]() Yumurtanın aklarını karbeyaz olana kadar ayrı çırpın ![]() Bu iki ayrı karışımları birleştirin ve suyu ilave edin ![]() En son olarak, un, nişasta ve kabartma tozunu ekleyin ![]() Fırın tepsisine Yağlı kağıt serip yayın, 170°derecelik fırında pişirin ![]() Pandispanya pişer pişmez, Reçeli içine sürüp sıkı bir rulo yapın ![]() Yine sıkıca strece sarın buzdolabına kaldırın, bir gece ![]() Ertesi gün Kremşantiyi hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Derin bir kabın içine dilimlerden kenarlarına dizin ![]() ![]() Içine krem şantiyi doldurup, kalan dilimlerle üzerini kaplayın ![]() ![]() Streçle üzerini kapatın, ağırlık yapması için üzerine bir tabak koyabilirsiniz ![]() Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin, ama dilerseniz bir günde kalabilir ![]() ![]() Servis edeceğiniz zaman, strecini kaldırıp servis tabağına ters çevirin ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|