Bohca Böregi |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bohca BöregiMALZEMELER 3 Adet Yufka 3 Adet Yumurta 1 Su Bardağı Sıvı Yağ 1/2 Kg Ispanak Yaprakları 100 gr Beyaz Peynir Yeteri kadar tuz 2 Yemek Kaşığı Susam 1 Çay Kaşığı Kırmızı Pul Biber HAZIRLANIŞI lspanak yapraklarını yıkayıp ince kıyınÜzerine çok az tuz serperek ovun Peyniri ezip ıspanaklara ilave ederek harç yapın Yumurta ve sıvı yağı boza kıvamına gelinceye kadar çırpın Yufkanın birini tezgaha yayınÜzerine yumurtalı karışımdan sürünÜç katı üst üste harçla sıvayın Yirmiye yirmi santimetre kareler halinde kesin Ortalarına ıspanaklı harçtan koyup bohça şeklinde kapatın Yağlanmış fırın tepsiye dizinÜzerine biraz yumurtalı karışımdan sürerek susam serpin 180 derecedeki ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin AFİYET OLSUN |
|