|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| gül, tarifi, tatlısı, yapılır |
Gül Tatlısı - Gül Tatlısı Tarifi - Gül Tatlısı Nasıl Yapılır ? |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül Tatlısı - Gül Tatlısı Tarifi - Gül Tatlısı Nasıl Yapılır ?MALZEMELER: 1 Su bardağı sıvıyağ yarım su bardağı yoğurt 1 su bardağı irmik 1 yumurta yarım paket oda sıcaklığında margarin 1 paket vanilya yarım paket kabartmatozu 1 çorba kaşığı sirke 1 tutam tuz aldığı kadar un 1 su bardağı kadar ceviz yada fındık ŞERBETİ : 3 Su bardağı su 2 5 Su bardağı şeker çeyrek limonun suyuYapılışı; 1 Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın![]() 2 Hamurun un , kabartmatozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın![]() 3 kabartmatozu , vanilyayı ve aldığı kadar unu ilave edin Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir![]() 4 Hamur ikiye kesilir Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır![]() 5 Çay bardağı ile kesilir![]() 6 6 adet yuvarlak yarılırı üst üste gelecek şekilde yanyana dizilir![]() 7 rulo şeklinde sarılır![]() 8 ikiye kesilir![]() 9 tepsiye dizilir![]() 10 ortalarına cevizyada fındık yerleştirebilirsiniz![]() 11 orta hararetli fırında üzerleri kızarana (20-25 dakika) kadar fırınlanır![]() 12 şerbetini üzerine dökün Tatlıların şerbeti iyi çekmesi için alt üst cevirerek şerbeti iyice cekmesi saglanır![]() Afiyet Olsun
|
|
Cevap : Gül Tatlısı - Gül Tatlısı Tarifi - Gül Tatlısı Nasıl Yapılır ? |
|
|
#2 |
|
Şengül Şirin
|
Cevap : Gül Tatlısı - Gül Tatlısı Tarifi - Gül Tatlısı Nasıl Yapılır ?Gül Tatlısı Tarifi Malzemeler: 100 gr tereyağı (oda ısısında ), 1 Su bardağı sıvı yağ, 1 Su bardağı yoğurt, 1 Su bardağı irmik, 1 Yumurta, Kabartma tozu, Vanilya, Aldığı kadar un, İçine koymak için bütün fındık içi, Not: İstenirse pembe renk yapmak için kırmızı gıda boyası kullanabilirsiniz ![]() Şerbeti İçin: 4 Su bardağı şeker, 4 Su bardağı su, Yarım limon suyu ![]() Sponsorlu Bağlantılar Gül Tatlısı Yapılışı İrmiği, yumurtayı, kabartma tozunu, yoğurdu, sıvı yağı, tereyağını, vanilyayı bir kapta karıştırıp iyice çırpıyoruz ve üzerine un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıyoruz ![]() Hamurumuzdan bir parça alıp yuvarlak beze yapıyoruz ![]() Merdaneyle yarım santim kalınlığında açıyoruz ![]() Çay bardağıyla yuvarlaklar kesiyoruz ![]() Karşılıklı dört yerinden bıçak yardımıyla küçük çentikler açıyoruz ![]() Ortasına fındığımızı koyup dörde böldüğümüz her kenarı fındığımızın etrafında sararak gül şekli veriyoruz ![]() Yağlı kağıt serilmiş tepsimize sıralayıp 180 derece fırında nar gibi kızarana dek pişiriyoruz ![]() Önceden hazırladığımız şerbeti ılıkken fırından çıkan tatlılarımızın üzerine döküyoruz Renkli yapmak isterseniz kırmızı veya sarı gıda boyasından hamurunuzun bir bölümüne koyabilirsiniz ![]() İsterseniz kakaolu da yapabilirsiniz Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|