ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Gül Tatlısı - Gül Tatlısı Tarifi - Gül Tatlısı Nasıl Yapılır ? (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=380786)

Prof. Dr. Sinsi 08-03-2012 01:05 AM

Gül Tatlısı - Gül Tatlısı Tarifi - Gül Tatlısı Nasıl Yapılır ?
 
MALZEMELER:


http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1416218772

1 Su bardağı sıvıyağ yarım su bardağı yoğurt

1 su bardağı irmik

1 yumurta yarım paket oda sıcaklığında margarin

1 paket vanilya yarım paket kabartmatozu

1 çorba kaşığı sirke

1 tutam tuz aldığı kadar un

1 su bardağı kadar ceviz yada fındık

ŞERBETİ :


3 Su bardağı su

2.5 Su bardağı şeker çeyrek limonun suyu

Yapılışı;

1. Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın.

2. Hamurun un , kabartmatozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın.

3. kabartmatozu , vanilyayı ve aldığı kadar unu ilave edin.Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir.

4. Hamur ikiye kesilir. Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır.

5. Çay bardağı ile kesilir.

6. 6 adet yuvarlak yarılırı üst üste gelecek şekilde yanyana dizilir.

7. rulo şeklinde sarılır.

8. ikiye kesilir.

9. tepsiye dizilir.

10. ortalarına cevizyada fındık yerleştirebilirsiniz.

11. orta hararetli fırında üzerleri kızarana (20-25 dakika) kadar fırınlanır.

12. şerbetini üzerine dökün. Tatlıların şerbeti iyi çekmesi için alt üst cevirerek şerbeti iyice cekmesi saglanır.


Afiyet Olsun. . .

Şengül Şirin 11-17-2014 01:07 PM

Cevap : Gül Tatlısı - Gül Tatlısı Tarifi - Gül Tatlısı Nasıl Yapılır ?
 
1 Eklenti(ler)
Gül Tatlısı Tarifi

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1416218772

Malzemeler:

100 gr tereyağı (oda ısısında ),
1 Su bardağı sıvı yağ,
1 Su bardağı yoğurt,
1 Su bardağı irmik,
1 Yumurta,
Kabartma tozu,
Vanilya,
Aldığı kadar un,
İçine koymak için bütün fındık içi,
Not: İstenirse pembe renk yapmak için
kırmızı gıda boyası kullanabilirsiniz.


Şerbeti İçin:


4 Su bardağı şeker,
4 Su bardağı su,
Yarım limon suyu.
Sponsorlu Bağlantılar

Gül Tatlısı Yapılışı

İrmiği, yumurtayı, kabartma tozunu, yoğurdu, sıvı yağı, tereyağını, vanilyayı bir kapta karıştırıp iyice çırpıyoruz ve üzerine un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıyoruz.
Hamurumuzdan bir parça alıp yuvarlak beze yapıyoruz.
Merdaneyle yarım santim kalınlığında açıyoruz.
Çay bardağıyla yuvarlaklar kesiyoruz.
Karşılıklı dört yerinden bıçak yardımıyla küçük çentikler açıyoruz.
Ortasına fındığımızı koyup dörde böldüğümüz her kenarı fındığımızın etrafında sararak gül şekli veriyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş tepsimize sıralayıp 180 derece fırında nar gibi kızarana dek pişiriyoruz.
Önceden hazırladığımız şerbeti ılıkken fırından çıkan tatlılarımızın üzerine döküyoruz
Renkli yapmak isterseniz kırmızı veya sarı gıda boyasından hamurunuzun bir bölümüne koyabilirsiniz.
İsterseniz kakaolu da yapabilirsiniz. Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.