![]() |
Perdeyi Aç Hayatını Oyna... |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
Perdeyi Aç Hayatını Oyna...![]() Zaman nasıl da ilerliyor kendi bildik rotasında değil mi? Bir gün daha sensiz bitti; bana aldırmadan ![]() ![]() Gece ![]() ![]() senin dalga dalga hayalin, gülümsemeleri karanlıkta yitip giden ![]() aynalar kendiliğinden kırılmış; yalnızca sağır duvarlarda senin dalga dalga hayalin ![]() Kimbilir kaçıncı kez sana seni ve kendimizi yazıyorum ![]() Adına umut dediğimiz aldanışlar tortusu bazen yitse de, sevenler, gizli bir umudu yine de taşırlarmış; yaşamı bıraktıkları yerden yeniden omuzlayıp var olurlarmış; bugün bunu keşfettim ![]() ![]() Artık farkına vardığın gibi, içimdeki yaşanmazlıkları gizleyerek yardımcı oluyorum sana ![]() Aşk, anlamlı paylaşımlar ve büyük dostluklar üzerine kurulunca, yaşam boyu süren güzelikler üretiyor ![]() ![]() Sen olmasan da, ben senin için varım; beklemekse, elimden ne gelir? Günler böyle geçiyor ![]() toparlayamıyorum ![]() ![]() Bir ses beklemek senden ![]() ![]() ![]() ![]() olduğu zamanlardayım ![]() ![]() ![]() Sevmek, sonrasız bir eylem olabilir miydi sence? Aykırı bir yaşamsa aşk, ben her bedele razıyım, anla bunu ![]() olmuşsa ne gelir elden? Yaşamın en büyük çelişkilerinin pençesinde gelişen bir aşkta sevinçler aramak varmış, nereden bilirdim? Seni aramak varmış zamanın bir yerinde çaresiz ![]() Kelebeklerin tül kanatlarına yazdığım sevinçlerimi paylaşırken, yaşanmazlıkları kendi payıma ayırıyordum ![]() Bildin canım sevdiğim, bildin! Seveceksen, ben buyum ![]() Yüzüme yansıyınca hayalin, avuçlarımla sıkıca kapatırdım yüzümü; kimseler götürmesin diye seni benden ![]() ![]() Saçlarımı avuçlarında dalgalandırıp yüzüme aşkın kendisi olup gülümsemedin ![]() Sevmedin ![]() Düşünmeni istiyorum: Yüzyıl snra şimdi yaşayan insanların büyük kısmı toprağa düşmüş olacak ![]() isterdim ![]() Bir ses beklemek senden ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sevilen kahrı takdir buyurmuşsa, sevene düşen, çaresiz boyun eğmektir, İlk kez bu kadar çok üşüyorum
![]() ![]() Her yeni gün, yokluğunu farklı boyutlarıyla yaşatıyor bana ![]() Direniş türküleri besteliyorum; duymuyorsun ![]() hep içerlersin de, yine de gelmiyorsun ![]() Yaşama aldanıyorum bazen ![]() ![]() yokluğun kadar gerçek olduğunu farkediyorum ![]() ![]() ![]() Bir kır çiçeğinin taç yaprağına "umut" yazıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Lütfen kırma beni ![]() ![]() ![]() patlamalarla azalıp tükendiği o en ince çizgide yokluğuna bırakma beni ![]() yalnızlığı sevdim, sensizliği değil ![]() Sonucunu bir an için bile düşünmeden aldığın umudu geri ver; ben sana bütün ömrümü adayacağım ![]() Yaşamdan bedelini son aşamasına kadar ödeyerek hakettiğim ne kadar alacağım varsa, hepsi senin olsun ![]() ![]() Gece ![]() ![]() duvarlarda senin dalga dalga hayalin ![]() Bir ses beklemek senden ![]() ![]() bugün; yenildim sana ![]() yenildim sana ![]() Beklediğim sendin oysa ![]() saatlerde, unuttun mu? Birden bire gelecektin, nedenini kimseler bilmeyecekti ![]() İçinde bir anı canlandığında, belki bir yıldızın ışıltısında birlikte gülümseyeceğiz; geriye kalacak olan yalnızca bu! Önce sesimi unutacaksın, sonra bana ilişkin bildiğin her şeyi ![]() Ben geceleri sevmezdim belki, hayalin olmasa ![]() ![]() Geceyi sen de seviyorsun ![]() aynı eksende buluşuyoruz ![]() Anımsıyor musun? Bir gece ne çok konuşmuştuk seninle ![]() şeyler anlatıyordun; birlikte gülüyorduk ![]() kadar tatlı olduğunun farkında bile değildin ![]() Gece, neden yalnızlıktır çoğu zaman? Birçok insan için böyledir ![]() içinse, hayalini en çok yaşadığım zaman dilimidir ![]() Her gece geliyorsun ![]() sımsıkı sarılıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hiç gitmeyeceğine inanmaya başlıyorum ![]() ![]() geliyorsun ![]() ![]() ![]() sen ![]() ![]() ![]() Aslında bütün hayaller "asıl" ne zaman anımsanırsa, hiç kırmazlar, gelirler ![]() ![]() ![]() Her geldiğinde, kendisinin başlı-başına armağan olduğu yetmiyormuş gibi, umudu da armağan olarak getiriyor ![]() Belki unutuyor ![]() ![]() ![]() ![]() Hiç düşündün mü sevdiğim? Hayaller neden hep giderler? Yalnızca hayal oldukları için mi? Yoksa yine gelmenin sevincini yaşatmak için mi? Nedeni ne olursa olsun, sen hep gel bana ![]() Artık gitme, hiç gitme ![]() ![]() tadımlık kavuşmaları, aşkın ağırlığını bırakıp üstümüzde, giderler ![]() ![]() ![]() sen gitme ![]() ![]() boynuma ![]() Birdenbire yokluğuna kalırım ![]() yine sahneye konur ![]() ![]() yokluğun prangadır, taşıyamam ![]() Sen olmayınca yaşamak ne için? Ve beklemek ![]() ![]() ![]() inansam da, zamanın o müthiş anını beklemek ![]() ![]() ![]() Sever misin beni? Anca o zaman çok güçlü bir canlı olacağımı biliyorsun ![]() Şimdi, yokluğunla bedenimdeki bütün enerjiyi alıp götürüyorsun sanki ![]() ilişkin alışılmış işlerimi bile yapmakta zorlanıyorum ![]() Bir tek gerçek için varım artık: Senin için
|