![]() |
İzmir Köfte |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() İzmir KöfteEt Yemekleri ![]() Hazırlama süresi: 20 DAKİKA Pişirme süresi: 40 DAKİKA 4 kişilik 719 Kalori MALZEMELER 500 gram koyun kıyması 4 adet patates 4 çorba kaşığı tuzsuz domates salçası 3 çorba kaşığı margarin 3 dilim ekmek içi 1 adet soğan 1/2 demet maydanoz Tuz Karabiber HAZIRLANIŞI Kıymanın içine rendelenmiş soğanı, ıslatılıp sıkılmış ekmek içini, tuz, karabiber ve maydanozu koyun ![]() ![]() Patatesleri soyup, köfte büyüklüğünde yuvarlak dilimler halinde kesin ![]() ![]() ![]() Tavada kalan yağa; sulandırılmış domates salçasını koyup iki dakika kavurun ve yarım bardak su ilave edip kaynatın ![]() Bu kaynatılan suyu tepsideki köftelerin üzerine dökün ![]() ![]() ![]() Afiyet Olsun |
![]() |
![]() |
|