![]() |
Ferdî Huzur |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ferdî HuzurFerdî Huzur Yazar: Cahit Şimşek Kişi, bir çok insanın elde edemediği noktalara ulaşır ama içinde yine bir eksiklik vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İnsanoğlu, yaratılışından bu gününe kadar hep huzur aramış, huzur rüyaları görmüş ve bunu elde emek için nice gayret ve çabalara girmiştir ![]() ![]() ![]() Karnı doyarsa ve güvende olursa huzurlu olacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doğrusu yaşanılan bu süreci bu kadar kısa anlatmak çok kolay geliyor ama bunların hepsi bir ömre bedel ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ferdî Huzur |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ferdî Huzurİnsanı yaratan Allah, her konuyu çözümüyle birlikte yaratmış ve insana her devirde ihtiyacı olan her türlü bilgiyi ve açıklamayı hak kitaplarıyla göndermiştir ![]() ![]() ![]() ![]() Ferdin bütün benliği ile Allah’a yönelip, O’na teslim olması; kalbi dinginliğin veya ferdi saadetin bir başka cephesidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer bir nokta ise insanların ancak güzel ahlakı yaşadıkları, Allah’ın üzerlerindeki rahmetini ve korumasını kavradıkları takdirde dünya hayatının her anından zevk alabilecekleridir ![]() ![]() Bunu başarabilen bir ferdin huzur dolu bir hayat süreceği ve huzurlu toplumların teşekkülünde en önemli rolü kendi iç huzurunu yakalamakla yerine getireceği gerçeği çok mühimdir ![]() Ben bu kadar kısa bir yazıda çok yönlü bir konu olan ferdi huzuru enine boyuna anlatacak değilim ama bu konunun diğer bir noktasına değinerek yazıyı tamamlamak istiyorum ![]() ![]() “Buca İlköğretim Okulu’nda öğrenci olan 14 yaşındaki bir öğrencinin, okul çıkışı karşıdan karşıya geçerken yoldan hızla geçmekte olan bir minibüsün altında kaldı ![]() ![]() ![]() ![]() “Akşam evde kalan son unla bir ekmek yapmıştım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu yazıyı okuduktan sonra küçük kızımı düşünerek içimin yandığını hissettim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|