![]() |
Ey Âşık-İ Sâdıklar, |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ey Âşık-İ Sâdıklar,Ey âşık-ı sâdıklar, Ya İlahî, lütfunla bu azığı az olana rızk ver ![]() O'nun günahı büyüktür, büyük günahı bağışla ![]() O'nun isyanı, unutması, sehv üstüne sehv'i var ![]() Bu okuduğunuz gönül dilinden süzülen yakarışlar Sıddik-i Ekber olan Hz ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() Şiirinin ibret verilci muhtevası bizleri pek duygulandırdı ![]() aşeri-i mübeşşereden, yâr-ı gâr, halife-i Rasûl, Hazret-i Ebû Bekr'in çok şâyân-ı dikkat olan zihniyeti ve hissiyâtını dile getiriyor ![]() O ki "Rasûlullah'ın Halifesi" seçildikten sonra Mescid'de yaptığı konuşmada, "Sizin en hayırlınız değilim, ama başınıza geçtim; görevimi hakkıyle yaparsam bana yardım ediniz, yanılırsam doğru yolu gösteriniz; ben Allah ve Rasûlü'ne itaat ettiğim müddetçe siz de bana itaat ediniz, ben isyan edersem itaatiniz gerekmez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pek çok turuku aliyyenin altın silsilesinin bağlı olduğu Hz ![]() zamane mürşidi kamillerine ve aşık-ı sâdıklarına yol gösterdiği muhakkak! " ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Güneş, peygamberler hariç, Ebû Bekir'den daha faziletli bir insan üzerine doğup batmamıştır ![]() Sözlerimizi Hz ![]() ![]() ![]() ile hitamına erdiriyoruz, sağlıcakla kalınız efendim ![]() Kendisine bu fazîlete nasıl erdiği sorulduğunda verdiği cevap, tasavvufî telakkîdeki ruhî yükseliş, ahlakî olgunluk ve manevî kemale erişin esaslarını oluşturmaktadır ![]() - Bu fazîlete beş şeyle erdim: 1 ![]() ![]() ![]() Bir grubu da talib-i ukbadır; ahiret endişesi taşımaktadır ![]() ![]() Talib-i Mevla olmayı tercih ettim ![]() ![]() 2 ![]() dünya nimetlerine meyletmedim ve doyasıya yemek yemedim ![]() 3 ![]() söndürmemek için kanasıya su içmedim ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hicrette arkadaşı, mağarada yoldaşı ve daima sırdaşı oldum ![]() Vakt-i şerif, Cuma, ömür ve şahsiyetlerimiz, ahir ve akibet, zahir ve batınlarımız hayrola, Aşkullah, Muhabbettullah, Marifetullah, Şevkullah ve Zikrullah gönüllere nakşola efendim Sözü çok olanın, yalanı dahi çok olur imiş ![]() Yüksek müsaadelerinizle Mevlam ateş-i aşkınızı ziyâde eylesin Gam ve telaş sizlerden uzak olsun huzur bulasınız efendim |
![]() |
![]() |
|