Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
mazlumların, sabırlıların, ölümü

Mazlumların Ve Sabırlıların Ölümü

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mazlumların Ve Sabırlıların Ölümü

Bu bab mazlumların ve sabırlıların ölümü beyanındadır: Bunların Ölümleri birdir, birini diyeyim, sairleri(diğer,başka,gayri)) dahi ona benzer
Garip dahi iki türlüdür: Biri ırak iklimde kalıp yanında akrabası ve âşinâsı(tanıdık) bulunmaya ve biri mekânında amma fakirdir, kimse tenezzül edip yanına varmaz; bunlar dahi gariptir ve şehittir Pîrlik (ihtiyarlık) dahi iki bölüktür: Biri altmış yaşın(ı) geçe ve beş vakit namazını terk etmeye; bu dahi şehittir Yoksa namazı yok niyazı yok şehit değildir Ve kâfir elinde esir olduğu halde ölen dahi şehittir

Kaçan bu kişiler ölüm yastığına başın koyalar, gökler kapısı açılır, yere ol kadar melâike iner ki hesabın Mevlâ bilir Ellerinde nurdan taç ve hülleler ola Ol kişinin canını izzet ile davet edeler
Nitekim Hak Taâlâ buyurur: "O senden, sen de O'ndan razı olarak Rabbine dön Kullarımın arasına gir, Cennetime gir" (Fecr 89/28-30)

Bir şehit dahi budur ki, yüzün(ü) dergâh-ı izzete tutup diye ki: Ey benim Mabudum, ne ki ömrüm olsa bir nesneye ümit tutmadım İllâ hazretine ve kimseye boyun vermedim, dünya mekrine aldanmadım, ancak hazretine! Ya Rabbi şimdiki halde senden ümidim budur ki; cemî-i ümmet-i Muhammedi yarlığayasın!’’ deyü dua ve niyaz ede Bu dahi şehittir

Ol has melekler ol hülleler saralar, ol dem Hak'tan nida gele ki: "Cennet'e götürün cümleden’’ " Zira dünyada namaz kılardı ve misafiri sever, suçlur bağışlar idi ve ve istiğfar eder idi ve kendisini pak eder idi
Nitekim buyurur:
"Şüphesiz Allah çok tevbe edenleri ve temizliğe çok dikkat edenleri sever" (Bakara 2/222) ve beni çok zikr eder idi "Allah'a itaat ediniz, Peygamber'e ve sizden emir sahiplerine itaat ediniz" (Nisa 4/59), "Sabah akşam (O'nu) teşbih et" (Âl-i imran 3/41), ve peygamberlere ve padişahlara mütî (itaatkâr) idi Pes va'd eyledim bunun gibi kullarımı Cennet'e koyam, ebedü'l-ebed muhalled (daimi, sürekli kalan) kala Ve ben böyle kullarımdan razı olam Nitekim buyurur: "Allah mümin erkek ve kadınlara altından nehirler akan ve ebedi olarak orada kalacakları Cennetler va'd etti" (Tevbe 9/72)

İmdi ol iki melekler ki insanın iki omuzunda dünyada hayır ve şerlerin(i) yazarlar, onlar diye ki: Ya Rabbi, bizi dünyada bu kuluna müekkel (vekil) eyledin Şimdiki demde izin ver bu kulun canı ile göğe çıkalım Hıtab-ı İzzet varit ola ki: "Siz onun kabri katında durun, teşbih ve tekbir edip bana secde edin, sevabını ol kuluma bağışla(yı)n" deyü Onlar dahi kıyamete kadar zikir ve teşbih edip sevabın(ı) ol kulun defterine yazalar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com