Berat Gecesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Berat GecesiBerat; ?suçtan, cezadan ve hastaliktan kurtulmak? demektir Bu geceye ?magfiret gecesi? de denir Çünkü bu gecede pek çok kimseyi Cenâbı Allah?in affedecegi, Peygamberimiz (s a v ) tarafindan bildirilmistir ve kendisi de bu geceyi ibadetle geçirmistir![]() Hz Âise annemiz anlatir: ?Peygamberimiz bir gece kalkip namaz kildi, secdeyi öyle uzatti ki ruhunu teslim ettigini zannettim Secdede söyle dua ettigini duydum:?Allahim! Azabindan affina, gazabindan rizana, senden yine sana siginiyorum Senin sanin yücedir? ? Namazi bitirince, Ey Âise! Bu gece hangi gecedir biliyor musun , buyurdu Ben, Allah ve Resûlü daha iyi bilir dedim Peygamberimiz; Bu gece Saban?in on besinci gecesidir Allah bu gece kullarina rahmet nazariyla bakar, af dileyenleri bagislar, merhamet isteyenlere merhamet eder, buyurdu ![]() ( et-Tergîb ) ![]() |
|
Berat Gecesi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Berat GecesiPeygamberimiz; Bu gece Saban’in on besinci gecesidir Allah bu gece kullarina rahmet nazariyla bakar, af dileyenleri bagislar, merhamet isteyenlere merhamet eder, buyurdu ![]() ( et-Tergîb ) Bizde peygamberimizin duasını edelim insAllah ![]() Rabbim kabul eyle![]() ![]() ‘Allahim! Azabindan affina, gazabindan rizana, senden yine sana siginiyorum ![]() Senin sanin yücedir… Allah razı olsun kardeşim yüreğine sağlık ![]() ![]() |
|
|
|