![]() |
Berat Gecesi
Berat; ?suçtan, cezadan ve hastaliktan kurtulmak? demektir.Bu geceye ?magfiret gecesi? de denir. Çünkü bu gecede pek çok kimseyi Cenâbı Allah?in affedecegi, Peygamberimiz (s.a.v.) tarafindan bildirilmistir ve kendisi de bu geceyi ibadetle geçirmistir. Hz. Âise annemiz anlatir: ?Peygamberimiz bir gece kalkip namaz kildi, secdeyi öyle uzatti ki ruhunu teslim ettigini zannettim. Secdede söyle dua ettigini duydum: ?Allahim! Azabindan affina, gazabindan rizana, senden yine sana siginiyorum. Senin sanin yücedir? ? Namazi bitirince, Ey Âise! Bu gece hangi gecedir biliyor musun , buyurdu. Ben, Allah ve Resûlü daha iyi bilir dedim. Peygamberimiz; Bu gece Saban?in on besinci gecesidir Allah bu gece kullarina rahmet nazariyla bakar, af dileyenleri bagislar, merhamet isteyenlere merhamet eder, buyurdu. ( et-Tergîb ). |
Berat Gecesi
Peygamberimiz; Bu gece Saban’in on besinci gecesidir Allah bu gece kullarina rahmet nazariyla bakar, af dileyenleri bagislar, merhamet isteyenlere merhamet eder, buyurdu. ( et-Tergîb ). Bizde peygamberimizin duasını edelim insAllah..Rabbim kabul eyle.. ‘Allahim! Azabindan affina, gazabindan rizana, senden yine sana siginiyorum. Senin sanin yücedir… Allah razı olsun kardeşim yüreğine sağlık.. |