|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
davet, edilmesi, gassan, hükümdarlarının, islama |
![]() |
Gassan Hükümdarlarının İslâma Davet Edilmesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gassan Hükümdarlarının İslâma Davet EdilmesiGassanîler, Suriye�de oturan en güçlü kabilelerden biri idi ![]() ![]() ![]() Şuca� bin Vehb (r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada, hükümdarın kapıcısı ne için geldiğini sorunca, Resûl-i Ekremin Haris�e gönderilmiş elçisi olduğunu söyledi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Günlerden sonra Hâris, birgün tahtına oturdu ![]() ![]() �Bismillahirrahmanirrahim! Allah�ın Resûlü Muhammed�den, Hâris bin Ebî Şimr�e! �Doğru yolda gidenlere, Allah�a iman ve Peygamberini tasdik edenlere selâm olsun! Ben seni, eşi, ortağı olmayan bir Allah�a imana dâvet ediyorum ![]() Bu sözler karşısında Hâris�in tavrı birden değişti ![]() �Saltanatımı benden kim alacakmış göreyim! O, Yemen�de de olsa, kendisine tâbi olanlarla üzerime gelmeden, ben onun üzerine gideceğim!� Sonra da, atlarının nallanmasını adamlarına emretti ![]() ![]() Hükümdar Hâris, Medine üzerine yürümeye kararlıydı ![]() ![]() ![]() ![]() Kayserin mektubunu aldıktan sonra Hâris bin Ebî Şimr biraz aklını başına toplamış olacak ki, elçi Şuca� Hazretlerini ikinci kere huzuruna çağırdı ![]() ![]() Kapıcı Mira, saraydan ayrılıp Medine�ye gitmeye hazırlanan Şuca�nın (r ![]() ![]() ![]() ![]() Salih SURUÇ |
![]() |
![]() |
|