![]() |
Unutulmuş Borç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Unutulmuş Borç![]() Bir Çarşamba günüydü ![]() yemeği pişir, bulaşıkları yıka derken, birden aklına geldi ![]() gidecekti ![]() ![]() meyveydi? Her gördüğüyle de biraz sohbet derken, Oh be! İyi ki çıktım ![]() gördüm, havadisleri de öğrendim ![]() ![]() Eve geldi? Elini-yüzünü bir yıkayıp, kanepeye uzandı ![]() ağrımıştı ![]() ![]() müezzinin sesi? Ezan okunuyordu ![]() ![]() başlayamadım dedi ![]() ![]() Kıpırdayacak halimde yok dedi ![]() yemeği hazırlaması gerekiyordu ![]() Yemek faslı bitti, televizyonda sevdiği dizi, Asmalı konak vardı ![]() kaçırmayayım, en heyecanlı yerinde kalmıştı dedi ![]() ![]() televizyonun sesini hafif kıstı ![]() ![]() uykusu gelmişti ki, zor izliyordu diziyi zaten ![]() ![]() namaza başlayamadım dedi ![]() Ertesi sabah kalktı, yine otomatik aynı işti ![]() öğleden sonra paralı günü de vardı ![]() ![]() öğrendiği havadislerinde yorumunu yaptıracaktı günde: Oh be dedi, hem anlatıcağız, hem de keyifli keyifli çay içmek var dedi ![]() ![]() Birkaç tane günü vardı ama, bu gününden çok keyif alıyordu ![]() kısaca dedikodu çok güzeldi? İşleri bitirdi? Öyle güzel giyindi ki, eşi cemal bey bile tanıyamadı ![]() nadiren eşinin yanında böyle giyinip, süsleniyordu ![]() ![]() çok neşeli, bol dedikodulu geçmiş, köfte-ekmek, döner ısmarlamışlar, çay faslı derken, zamanın nasıl geçtiğini anlayamamıştı ![]() Bir ara arkadaşlarından Nurten, bir başka odaya çıkmış, epeyce yanlarına gelmemişti ![]() Kendilerinden ayrı bir dedikodu mu yapıyor düşüncesiyle baktığında, yan odada ikindi namazını kılmış olduğunu gördü ![]() ![]() kılmamıştı ![]() ![]() Dedikoduyla, kahkahalarla, cümbüş cümbüş Cuma akşamını geçiriyorlardı ![]() Halbuki, annesinden böyle mi görmüştü, evlenmeden önce? Her Perşembe günü, ikindiden sonra, evlerinde, annesi beyaz başörtüsünü takar, Kuranı Kerimi okur, kendisine de sevdiği yemekleri yapar, harçlığını verirdi ![]() ona en güzel elbiselerini giydirir, öperek okula yollardı ![]() Biran daldı? Geçmişe giderek, iç geçirdi ![]() ![]() mümkün olmayan bir huzur vardı ![]() ![]() kahkahalar, gönül eğlemeler, dedikodular, boş geçen zamanlar? Ne zamana kadar sürecekti bu, kendi kendini aldatışı, oyalayışı? Birden ruhu sıkıldı ![]() Yüzünü ter basmıştı ![]() nurunudur o namaz ![]() gerçekten boğuluyor muydu ne, yalan dünyanın çamurunda? Belki de kendisini boğulmaktan kurtaracak, can simidi olacaktı namaz? Bir şeytanın ayağını kırabilse, bir namazı kılabilse? Ruhunun sıkıntısı da geçecekti ![]() ![]() En kısa zamanda, başlayacaktı namaza ![]() ![]() olacaktı? Onları da kaza ederim dedi ![]() bu? dedi ve devam etti; 15 sene önce, birinden bir borç para alsam, şimdiye dek çoktan icra gelir, beni hapse attırırdı ![]() gözünün yaşına? Ama ben Allah?a namaz borcumu 15 senedir, ödemedim ![]() icraya değil, hapse değil, kimseye muhtaç etmedi ![]() ![]() ise, Cuma akşamları bile, Rabbimle beraber olmayıp, ahirete giden annemin de sözünü dinlemeyerek, onun ruhunu da mutsuz ediyorum ![]() olduğundan, sofrayı kurmayı da geciktirmişti ![]() kendine geldi ![]() Hakikaten manevi olarak da, kendine gelmiş miydi acaba?! Yoksa yine yalancı dünyanın içinde boğulup, gidecek miydi acaba? ![]() ![]() ![]() Bir sonraki yazımızda devam edelim değerli okurlarım ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Unutulmuş Borç |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Unutulmuş Borç![]() Unutulmuş borç-2 Saliha hakikaten ,iç dünyasında kurtuluş savaşı veriyordu ![]() ![]() deyip sofrayı kurdu ![]() ![]() ![]() ![]() Salıha günlük eğlencesini,aile ortamına taşıyarak, eşini ve çoçuklarınıda dedikodu makinesine ortak ediyordu ![]() ![]() ![]() Bu akşamki durgunluğu, aile ortamını da şaşırttı ![]() Hayrola ?canın mı sıkkın ,bir şeymi oldu? Dalgınsın bu akşam Saliha’yok bir şey yorgunluk deyip geçiştirdi İçindeki savaşı Cemal bey anlayacak mıydı sanki ,oda cumalık müslümandı ![]() Aman yarabbi dedi kendi kendine,Baba cumalık,anne Ramazanlık, çocuklara kim öğretecekti Allah’ını, ![]() ![]() Ya çocuklar dedi,Budurumda dini yaşayan yoktu ki onlara yaşatsın,model olan anne baba yoktu ki ![]() ![]() Bu düşüncelerle, adata bitkin düştü, zihni on sene birden yorulmuştu,ne eşine ne çocuklarına anlatacak takati kalmadığı için ,savaştan kaçar gibi uykuya sığındı ![]() ![]() ![]() ![]() Uykuda kan ter içinde kalmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ruhu göbek kısmına gelmişti ki,sırıl sıklam oldu ![]() ![]() ![]() ![]() Tüh dedim yazıklar olsun ,onlar için ben sabahlara kadar,pastalar çörekler yapıyor Allaha olan borcumu terk ediyor, onları eğlendirmek için ne yorgunluklara katlanıyorum da,en yakın arkadaşım daha ruhum boğazıma gelmeden göbeğimde iken ,eşime benimde tanıdığım Ayseli ayarlamıştı bile ![]() ![]() Gerçekten ruhu göbeğinden çok zor ayrıldı ![]() ![]() ![]() (Kalk dedi seni evine götürecegim)Kalktı dede önden o arkadan,peşine takıldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salıha tek kelime etmiyor sanki dili tutulmuştu,hiç gidermiydı hastaneye ,hiç gidermiydı o hemşirelerin yanına ,kocasına da ben rüya gordümde rüyamda ödlümde senide hemşireler evlendiriyorlardı diyebilirimiydi? Düşünmesi bile lüzumsuzdu ![]() ![]() Dilerseniz bir sonraki yazımızda Salı hanın manen kendine gelip gelmeyeceğine devam edelim Değerli okurlarım |
![]() |
![]() |
![]() |
Unutulmuş Borç |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Unutulmuş Borç![]() Unutulmuş borç-3 Cuma sabahıydı ![]() ![]() ![]() (Ya gerçek olsaydı uykuda ölenler yokmuydu sanki dedi ) Birden bağırdı ![]() ![]() ![]() Salihanın bu sesi onu şaşırttı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ertesi günü dün Perşembe,ne güçlü doslugum varmış benimde ,ne güçlü alışkanlıklarım varmış adeta bir zincir gibi ![]() ![]() ![]() İki kuruş para para kazanmak için türlü hallere giren işi bitince de evine gidip daha sonra velinimeti müşteriyi tanımayan pazarcılar gibi degilmiyiz ![]() ![]() ![]() Bizden adeta kopmayan zincirle belimize bağlanmış birer kemer olmuşlar, vazgeçmek yerine ilmek ilmek,örüyoruz onları ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evet dedi Saliha,aynen ağırlık bendede yılların ağırlığı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir sonraki yazımızda devam edelim degerli okurlarım? Hatice Uslu Yüregine sagliklar olsun degerli hocam yazinin devamini bekliyoruz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|