![]() |
Minderin Altında |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Minderin AltındaBir zamanlar birinin, bir zâta borcu vardı, O devrin parasıyla, beş yüz akçe kadardı ![]() Bunu ödemek için, çok çalıştığı hâlde, Bir türlü biriktirip, veremedi yine de ![]() Alacaklı o adam, zaman zaman gelerek, İsterdi parasını, hem de sitem ederek ![]() "Biraz mühlet ver diye yalvardıysa da ona, O mühlet vermeyince, çok üzüldü o buna ![]() Bir velînin kabrine, gitmeye karar verdi, Onu vâsıta edip, şöyle duâ eyledi: "Mâlumdur elbet sana, yâ Rabbî, benim hâlim, Bu velî, hürmetine, yardımcım ol sen benim ![]() Ödeyebilmem için, beş yüz akçeyi buna, Bu borcum miktarınca, parayı gönder bana ![]() O velî hürmetine, duâ edip dönerken, Şâbân-ı Velî geldi, aklına onun birden ![]() Huzûruna vardı ki, kimse yoktu evinde, Diz çökmüş otururdu, ibâdet mahallinde ![]() O içeri girince, gösterip minderini, Buyurdu: "Gel al bunun, altındakilerini ![]() Hâlbuki henüz ona, bir şey söylememişti, Ondan başka kimse de, yanına gitmemişti ![]() Çekinerek oradan, bir miktar para aldı, Ve lâkin utancından, hepsini alamadı ![]() Allah'ın velî kulu, buyurdu ki o zaman: "Rabbimin ihsânıdır, al hepsini oradan ![]() "Peki" deyip o dahi, alıverdi hepsini, Şâbân-ı Velî ise, kaldırdı ellerini, Acıyıp onun için, duâ etti Allah'a: "Yâ Rabbi, bu kulunu, darda koyma bir daha ![]() Bu kişi hem parayı, hem duâyı aldı ve, Sevinç ve huzûr ile, döndü ve geldi eve ![]() Oradan getirdiği, paraları çıkardı, Saydığında gördü ki, tam da borcu kadardı ![]() Gitti hemen koşarak, o alacaklısına, Borcunu ödeyerek şükretti Mevlâsına ![]() Yâ Rabbî, kul borcundan bizi de eyle halâs, İhsân et kalbimize, kavî îmân ve ihlâs Mübareklerin hepsi bir NURdur NUR kıymetini bilenlerden oluruzinşallah ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|